ContiTech придобива фабрика за маркучи в Турция

11 Април 2013

 

Концернът Continental  отново насочено разширява индустриалния си бизнес: Разделението ContiTech инвестира няколко милиона евро във фабрика за маркучи в турската Çerkezköy. От средата на годината там ще се произвеждат багерни и  съединителни маркучи и тръби с големи диаметри за минната промишленост.

Разширителните планове са част от стратегията на Continental и служат да се намали зависимостта на компанията от автомобилната индустрия за първоначално вграждане.  ContiTech придобива земя и техника на една турска фирма, която досега е произвеждала морски маркучи за разтоварване на кораби. " Поради значителното нарастване на търсенето ние инвестираме в допълнителна производствена мощност", каза Матиас Шьонберг, ръководител на Fluid ContiTech Technology.

В резултат на това, съществуващите инсталации в Grimsby, Обединено кралство и в Сегед, Унгария ще бъдат частично освободени. В допълнение, ContiTech от тук натам  има за цел да насочи продажбите си в тюркските държави Казахстан, Киргизстан, Туркменистан и Азербайджан. Клиентите там ще се възползват от късите разстояния, по-добри логистични условия и повечето местни услуги.

От втората половина годината в Çerkezköy ще се произвеждат повече от 1000 маркучи с големи диаметри на повече от 5000 квадратни метра производствена площ на три смени. Досега сегментът задвижва заводите Oil & Marine и инженерни офиси в Англия, Унгария, САЩ и Германия. През пролетта започва изграждането на ново производство в бразилския град  Macaé.  Освен това беше изграден търговски и сервизен офис в Дубай, който от второто тримесечие на тази година ще бъде разработен за монтаж на маркучи.