Continental продължи подкрепата на маратона в Хановер през 2013 г. и ще участва с повече от 400 служители

19 Април 2013

Международният автомобилен доставчик и производител на гуми Continental продължава ангажимента си като спонсор на TUI маратона в Хановер също и през 2013 г.. Надписът на  Continental ще бъде изложен на видно място в събитието на годината в столицата и ще може да се проследи по време на целия маршрут.

"Ние се радваме за Continental и ентусиазма сред служителите му. Маратонът в Хановер е едно  допълнение към редовните ни участия в световен мащаб на дните на Conti - Спринт в Хановер, където ще работят над 7000 души. Ние ще покрием таксите при стартирането на всички бегачи при отборите на Continental, като с това искаме да тече още по-непринудено ентусиазмът на нашите служители.", каза директорът по персонала Елке Стратман. Изпълнителният съвет на дружеството DAX също ще работи активно и ще вземе участие в схемата на маратона наред с Николай Зецер (стартов участник), Ханц-Герхарт Уенте (ContiTech), Елке Стратман (персонал), както ще има участие и на председателя д-р Елмар Degenhart (финален участник).

По време на уикенд – маратона ще намерят място и много други състезания, които са в непосредствена близост до основното състезание (бягане, ролери и мотоциклети) и на 10 км-рова отсечка (гладко бягане, ходене и скандинавско ходене). Continental през 2012 г. е спечелил конкурса за "най-напредналата компания", защото в този корпоративен рейтинг участват 320 бегачи на старта, които бяха по-голямата част от персонала. " Този път искаме да защитим и  2013 г.", казва наставникът на ентусиастите.