Caterham Aeroseven Concept

25 Септември 2013

Caterham разработва съвместно с френския автомобилостроител Renault бъдещия спортен автомобил Alpine, от който от своя страна и британците също ще произведат своя версия. Именно към този модел ни насочва студията.

Caterham Aeroseven стартира догодина


База за създаването на Caterham Aeroseven предоставя Caterham CSR със своето шаси от въглеродни влакна. За разлика от традиционните Seven модели, Aeroseven има напълно префасонирани колела и каросерия от истински ламинат от въглеродни влакна. Предното стъкло и вратите напълно липсват. Зад двамата пътника се извисяват двете арки. Изпускателната система е със странични тръби. 15-цоловите джанти са обути в гуми с размери 195/45 отпред и 245/40 отзад.

Caterham Aeroseven се задвижва от двулитров четирицилиндров атмосферен двигател, който генерира 240 к.с. при 8500 оборота в минута и 206 Нм при 6300 оборота в минута, който покрива стандарта за емисии Евро 6. Двигателят е куплиран с ръчна шестстепенна скоростна кутия. За първи път на борда има система за контрол на сцеплението и Launch контрол. ABS също се числи към функциите за сигурност. Така оборудван Caterham Aeroseven ще ie катапултира за по-малко от четири секунди от нула до 100 км/час.

Пуританският интериор има само две седалки от кевлар и един централно разположен мултифункционален дисплей.

Серийната версия на Caterham Aeroseven ще стартира през пролетта на 2014. Цените все още не са обявени.