Безжично заплащане в паркингите

30 Май 2013

Audi стартира в Инголщат Connect Service "плати безжично". Така водачите могат да си плащат таксите за паркиране, без да е нужно да си набавят карта или билет за това.  

Audi все още работи по изграждането на мрежи между автомобила, шофьора и инфраструктурата. Сега в Инголщат се стартира тестовата фаза за "Audi - свържете се и платете безжично". И ако това звучи сложно, то носи практическа полза: По този начин шофьорите могат да си плащат таксите за паркиране на автомобилите. Пътят до парк-автомата отпада.

Цялостният тест по модела на новата технология ще бъде направен през следващите месеци. При него ще вземат участие до 13 000 автомобила. Целта е това безжично плащане да се интегрира за в бъдеще като услуга на Audi. В тестовата фаза ще комуникират управлението на паркинга и автомобила чрез предавател RFID (радиочестотна идентификация). При теста за паркиране трябва да се регистрирате еднократно в онлайн портала за услугата с номера на предавателя. Ще се плаща месечно по директен дебит. По време на изпитването ще вземат участие всички служители на Audi, които през следващите месеци могат да вземат на лизинг нов автомобил.

По този начин в края на 2013 г. в Инголщат ще могат да паркират всички потребители и да заплащат своите такси безжично, разбира се ако те управляват Audi.