Баварски медал по спасяване от Goodyear - "Герой на пътя 2012"

24 Юни 2013

 

В края на миналата година Goodyear и автомобилния клуб на Германия (AVD) отличи като "герой на пътя 2012" водачът на камион Bernd Hauck (35), който въз основа на своята навременна помощ при един тежък инцидент спечелва тази чест: Произхождащият от Rentweinsdorf, близо до Bamberg мъж, в средата на юни бе удостоен с Баварския медал. Той се дава само на хора от 1952 г. насам, които при риск за собствения си живот са помогнали на човек в живото-застрашаваща ситуация.

На 28 март 2012 майка и дете са спасени на магистрала 70 в близост до Бамберг от горяща кола. За тази цел Bernd Hauck e отличен за "герой на пътя" на 2012 г. Наградата при резиденцията в Мюнхен бе връчена от баварския министър-председател Хорст Зеехофер.

"Бях много изненадан, когато получих поканата. Беше страхотно преживяване за мен", каза Hauck. Като част от едноименната и подкрепената от списанията Auto Test и Trucker акция и под патронажа на федералния министър на транспорта д-р Peter Ramsauer, Goodyear и AVD търсят всеки месец смели и безкористни "герои на пътя":  Заявления могат да се подават по всяко време на сайта www.held-der-strasse.de. От редиците на съответните победители на месеца ще бъде избран по-късно и "Герой на годината", който като премия ще получи Hyundai i30 Coupe от автомобилния партньор Hyundai, заедно със застраховка за автомобил при Алианц за една година.