150 години Continental - иновации и прогрес !

28 Август 2021

 

150 години Continental - иновации и прогрес !

 

https://www.youtube.com/watch?v=sz11YmvCEZI

 

"От първата в света автомобилна гума с протектор с шарка до смарт гуми за самоуправляващи се автомобили, от естествена и синтетична гума до гуми, изработени от глухарче – винаги сме разчупвали границите на мобилността. В продължение на 150 години разработвахме иновативни, безопасни и устойчиви продукти за нашите клиенти – и нямаме никакво намерение да спираме сега. Дори когато сега спираме, за да прегледаме историята си, вече гледаме с едно око в бъдещето. Каним ви да се присъедините към нас в това вълнуващо продължаващо приключение, за да оформим бъдещето на мобилността – заедно.

 

Защото бъдещето е такова, каквото ние го направим."

 

Иновациите са едно безкрайно приключение - Един важен урок, който можем да научим от нашето минало, е че застояването на едно място никога не е опция. Движението към бъдещето е дългосрочна цел, която ни мотивира да продължим да създаваме иновации. Ние работим усърдно, за да откриваме решенията за мобилност на бъдещето, като отиваме отвъд гумите, за да въведем електрическа мобилност, интелигентна свързаност и модерни технологии за информация и забавление. Където и да ви отведе бъдещето, нека отидем там заедно.

 

Възможно е безаварийно бъдеще - Независимо от вашата възраст, превозно средство или дестинация, ние винаги сме били посветени да ви пазим. Нашето наследство в областта на безопасността на гумите означава, че осигуряването на чувство за сигурност на пътя, независимо от условията, е в нашата ДНК. Днес пристигането на нови технологии като интелигентни сензори, разширена реалност и адаптирано осветление оформя как безопасността ще се развива в бъдеще. Следвайте нашето пътуване към свят с "Zero" инциденти.

 

Грижата за планетата ни също е наша отговорност - Устойчивостта е тема, която е част от цялата история на Continental. От разработване на неутрални по отношение на въглеродните емисии производствени процеси до намаляване на емисиите на пътя – ние сме ангажирани да се грижим за нашата планета. Днес вече разработваме гуми, изработени от глухарчета, и намаляваме разхода на гориво и емисиите на въглероден диоксид чрез разширено проучване на материали и подобрени производствени процеси, така че можете да си представите какво бихме могли да постигнем в бъдеще. Нека работим заедно, за да направим мобилността по-устойчива.

 

 

Continental има успешна история още от 1871 година, когато компанията е основана в Хановер, Германия. Където и да са хората, които се опитват да превърнат своите идеи, свързани с мобилността, в реалност, ние сме готови да ги подкрепим. Това е обща тема през всички периоди на нашата история; нашите решения за технологии, системи и услуги правят мобилността и транспорта по-устойчиви, по-безопасни, по-удобни, по-персонализирани и по-достъпни.

 

Пътят към устойчивостта (1991 г. – днес) Експерименталната лаборатория „Taraxagum Lab Anklam“ е отворена през 2018 година в провинция Мекленбург-Предна Померания, Германия. Лабораторията провежда новаторски изследвания за отглеждането и обработката на руски глухарчета като алтернативен източник на суровини вместо каучуковото дърво, което е огромен скок напред в екологичното производство на гуми. ContiLifeCycle се въвежда през 2013 г., за да подобри експлоатационния живот на гумите за камиони Continental. Прилагайки напълно уникална комбинация от рециклиране на каучук и пренарязване на гуми за камиони Continental разработва устойчиво решение, което удължава експлоатационния живот на гумите, като същевременно намалява значително разходите. През 2007 година Continental придобива Siemens VDO Automotive AG и става един от петте водещи доставчици в автомобилния отрасъл в света. Същевременно компанията подобрява пазарната си позиция в Европа, Северна Америка и Азия. ContiSportContact 2 Vmax е представена през 2003 година – първата в света автомобилна гума, одобрена за скорост до 360 км/ч. По-късно Continental е призната официално от Световните рекорди на Гинес, че продава най-бързите в света разрешени за използване по пътищата гуми. При отчитането на екологичното въздействие на гумите през 1991 година се заражда нова идея. Continental пуска на пазара ContiEcoContact – първата в света екологично устойчива гума, която доказва, че грижата за околната среда не е задължително да отстъпва пред производителността или безопасността. Инженерите обръщат особено внимание на намаляването на съпротивлението при търкаляне и износването на гумата, така че ContiEcoContact би издържала много по-дълго и би оставила значително по-малко остатъци от каучук по асфалта (в сравнение с една традиционна гума). Друго предимство за околната среда – и за оперативните разходи на водача – е че се подобрява икономичността на превозното средство. Днес ContiEcoContact вече е в своето пето поколение и продължава да бъде класирана като най-добра в своя клас при независими тестове.

 

ПЪРВАТА БЕЗПИЛОТНА КОЛА - През 1968 година първата електронно контролирана безпилотна кола излезе на пистата в нашето тестово съоръжение Contidrom, което бе изненада за пресата и обществеността. Целта на този визионерски проект бе да определи как гумите могат да бъдат тествани прецизно посредством научни методи при програмирани условия. Но от друга страна, инженерите на Continental проправяха път за бъдещето на автономното шофиране. Днес Continental продължава да работи по нови технологии, за да поддържа автономно шофиране. Понастоящем по затворени тестови писти работи CUbE – „Continental Urban Mobility Experience“, което може да бъде активирано чрез приложение за смартфон, за да превозва пътници до избрана от тях дестинация. Освен това изследователите проучват потенциала за автоматизирани магистрални пътувания и автоматично насочване в паркинги. Елиминиране на необходимостта от водач вдъхновява също и идеи за автомобилен интериор: Инженерите на Continental могат да го преработят в нещо, което е също толкова уютно и приветливо, колкото е всекидневната.

 

Изобретателни пионери (1901 – 1930 г.) В началото на 20-и век Continental прави трансформираща промяна в своя производствен фокус: насочване към автомобилни гуми. Компанията постига огромен успех в тези начинания от самото начало – и не е спирала оттогава. Техническият въглерод е възприет за производството на гуми през 1926 година, като се използва за подсилващ пълнеж, за да придаде на гумата по-голяма устойчивост на износване, както и характерния ѝ цвят. През 1921 година Continental е първата германска компания, която пуска на пазара гумите с корда. Материята с влакна корда е по-еластична, което представлява значително подобрение от по-твърдата ленена квадратно-втъкана тъкан. Не всичко е въпрос на автомобил гуми. Авиаторът пионер Луи Блерио влиза в историята с първия полет през Ла Манша през 1909 година. Крилата и фюзелажът на самолета му са покрити с Continental Aeroplan материал. Continental изобретява сменяемата джанта за седани през 1908 година – удивителна иновация, която помага за спестяване на време и усилия при смяната на гума. През 1904 година Continental представя първата в света автомобилна гума с протектор с шарка. На 25 март 1901 г. първият от автомобилите на Karl Benz, наречени Mercedes, е оборудван с пневматични гуми Continental. Той постига сензационна победа в автомобилното състезание Ница-Салон-Ница, изминавайки 414-километровото разстояние за 6 часа 45 минути и 48 секунди. Тази победа се оказва силна реклама и стимулира разработването на нови дизайни на гумите.

 

Дух на оптимизъм (1871 – 1900 г.) Много важна е годината 1892, когато Continental става първата германска компания, която произвежда пневматични гуми за велосипеди. Изображението на буен кон се появява за първи път върху продуктите на Continental през 1875 година – то е базирано на герба на град Хановер – и е възприето официално като търговска марка на компанията през 1882 година. Основана е компанията Continental Caoutchouc & Gutta-Percha в Хановер на 8 октомври 1871 г. – век и половина преди производството на първия автомобил. Производството на основния завод на улица Варенвалдер включва гумирани тъкани за дъждобрани, бутилки с гореща вода и плътни гуми за велосипеди и карети.. Изборът на Хановер като място за създаване на бизнеса не е случаен. В началото на 19-и век градът е оживен индустриален център с инженерни заводи, тъкачни и текстилни фабрики, и дори луксозни шоколадиери. Още през 1843 година Хановер вече е свързан с останалата част на Германия чрез директна железопътна линия.

 

 

ЗАЩО КОН? ЛОГОТО НА ГУМИТЕ CONTINENTAL ДАТИРА ОТ 1875 ГОДИНА Буйният кон е една от най-познатите търговски марки в автомобилната промишленост, като символизира сила, гъвкавост и издръжливост. Той е имал няколко форми през годините. Но как и защо е станал синоним на гумите Continental? За първата поява на коня е отговорен ветеринарен лека на име Хартман, който е изобретил „копитни буфери“, изработени от мека гума, предназначени да предотвратяват подхлъзването на конете по заледени повърхности. Той притежавал патента, а Continental ги произвеждала и разпространявала. Всеки копитен буфер бил с изображението на кон, изправил се на задните си крака. Но по-широкото значение на коня идва от корените на компанията в Хановер, Германия; чистокръвният състезателен кон със същото име е традиционен символ в региона. Той се появява за първи път върху герба на херцогство Брауншвайг-Люнебург през 14-и век и се използва до ден днешен в германската провинция Долна Саксония.

 

 

Поглед към бъдещето - Продължавайки нашата дългогодишна история на иновации, Continental разработва две напълно нови технологични концепции за гуми, които ще доведат до още по-голяма безопасност на пътя и комфорт в бъдеще. Двете системи – ContiSense и ContiAdapt – дават възможност за непрекъснато следене на състоянието на гумата, както и възможността за спонтанно адаптиране на характеристиките за ефективност на гумата към преобладаващите условия на пътя. Технологиите дебютират официално пред публиката на автомобилното изложение във Франкфурт през 2017 година. ContiSense е базирана на разработването на електропроводими каучукови смеси, които дават възможност за изпращането на електрически сигнали от сензор в гумата до приемник в автомобила. ContiAdapt комбинира микрокомпресори, вградени в колелото, за да регулира налягането в гумите с джанта с променлива ширина. Това дава възможност на системата да променя размера на зоната на контакт, която при различни условия на пътя е решаващ фактор за безопасността и комфорта. Както ContiSense, така и ContiAdapt, са интегрирани в концептуална гума, която дава възможност за пълно използване на предимствата и на двете системи. Дизайнът на гумата включва три различни зони на протектора за шофиране върху мокра, хлъзгава и суха повърхност. В зависимост от налягането в гумите и ширината на джантата различните зони се активират и концептуалната гума възприема необходимата „следа“ във всеки случай. По този начин характеристиките на гумата се адаптират към преобладаващите условия на пътя или предпочитанията на водача. Continental вярва, че и двете технологични концепции за гуми са обещаващи решения за мобилността на бъдещето, като гумите се адаптират, за да отговарят на нуждите от автоматизирано шофиране и е-мобилност.

 

Повече информация: https://www.continental.bg

 

 

www.medina-med.com - oнлайн магазин за зимни гуми, летни гуми, всесезонни гуми.

 

Повече продуктова информация: сервизи за гуми на Медина Мед или 0700 20 707

 

 

 

 

Уважаеми Клиенти,

 

Всички поръчки, направени в онлайн магазин МЕДИНА МЕД ® (www.medina-med.com) на дата 24 май 2024 г., ще бъдат обработени и изпратени съгласно стандартните условия за съботно работно време на Спиди.

 

Повече информация: 

Тел: 0700 20 707

E-mail: eshop@medina-med.com

 

Празнично работно време - сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ®:

 

 

24 Май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

 

Прилага се за всички сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ® - София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе, Хасково, Добрич, Велико Търново и Благоевград. 

 

 

Екипът на МЕДИНА МЕД ®