(Доставя се без джантата)

Снимката може да не отговоря на точното описание!

Продуктът е изчерпан
C B 69dB
Вижте също...
Описание на продукта

Nokian Tyres Snowproof 2 е безопасна и надеждна първокласна зимна гума за водачи на леки автомобили от Европа. Най-важната характеристика на гумата е превъзходна зимна безопасност при всякакви условия, което води до отлично представяне на сняг, киша и дъжд. Независимо дали шофирате по бързи автобани, натоварен градски трафик или живописни алпийски пътища, шофирането се чувства контролирано и предвидимо.

 

 • Премиум зимно сцепление, особено на сняг
 • Превъзходно сцепление с мокра настилка и предотвратяване на аквапланинг
 • Балансирано управление и максимален комфорт при шофиране
 • Официално одобрен за зимна употреба
 • Подходящ и за EV автомобили

 

Nokian Tyres Snowproof 2 покрива всички зимни условия на шофиране с предвидимо управление и специализирани функции за безопасност за мокри, сухи, кишави и заснежени пътища. Зад тези характеристики стои концепцията Alpine Sense Grip, която е уникална комбинация от изключително сцепление и предвидимо и балансирано усещане при шофиране. Концепцията се състои от шарката на протектора, ламелите и каучуковата смес, работещи заедно, поддържайки безопасно и удобно шофиране.

 

Nokian Tyres Snowproof 2 За осигуряване на максимален комфорт и първокласна безопасност протекторът на гумата е разделен на две функционални зони. Концепцията за безопасност с две зони се състои от Grip Zone, която осигурява впечатляващо сцепление през зимата, и Handling Zone, която предлага контрол и стабилност. Grip Zone се предлага с малки блокчета и агресивни ламели, което подобрява сцеплението на сняг и спирачните свойства. Handling Zone допринася за отличното управление на сухи пътища и при високи скорости.

 

Nokian Tyres Snowproof 2 Композицията Alpine Grip се справя с взискателните и студени зимни условия, като същевременно предлага отлично представяне при по-меко време. Той реагира надеждно на покачване и спадане на температурата, тъй като съединението остава гъвкаво и хващащо се в широк диапазон на условия. Новата смес се предлага и с високо съдържание на силициев диоксид, което води до по-добро сцепление на мокро. Съпротивлението при търкаляне също е на премиум ниво, което генерира икономия на енергия и намалява вредните емисии.

 

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТАЗИ ГУМА СЪЩО ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ И ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ Правилният избор на гума може да подобри безопасността на автомобила и комфорта при шофиране и да увеличи още повече неговия работен обхват. Нашата цялостна продуктова гама от над 400 гуми предлага уникално сцепление и скандинавско спокойствие. Разполагаме с висококачествени зимни и летни гуми, специално разработени и тествани за използване на електрически автомобили.

 

www.medina-med.com - oнлайн магазин за зимни гумилетни гумивсесезонни гуми.

 

Повече информация: сервизи за гуми на Медина Мед или 0700 20 707

 

 

 

 

 

Видео
Европейски етикет за гуми
Гуми NOKIAN 205/55R16 91T Snowproof 2
C B 69dB

През 2012-та година беше създаден Европейски етикет за гумите. Базиран на три основни критерия, този етикет дава информация за икономичността на гумата, поведението й при мокри настилки и нивата на генериран шум:

 

 Икономия на гориво  - този критерий показва как дадената гума влияе на разхода на гориво на автомобила - етикета е степенуван с латински букви от А до G (като буква А е най-добър показател, буква D не се пропуска при леките автомобили). Разликата между рейтингите А и G може да се приеме като икономия на гориво от над 7,5%. Изразено в реални стойности, избора на гуми с рейтин А икономия на гориво вместо G може да спести повече от 6 литра гориво на всеки 1 000 км (изчислено при среден разход на автомобила от 8л/100км)

Сцепление на мокро - този етикет показва колко добре може да спира гумата при мокра настилка.Степенуван е отново от буква А до буква G (рейтингите D и G не се използват за леки автомобили). В определена ситуация няколкото метра разлика при спиране могат да имат огромно значение. За леки автомобили, до пълно спиране на място от скорост 50 мили/ч (80 км/ч), гуми с рейтинг А ще имат по-къс спирачен път от гуми с рейтниг F с 18 метра (тази дистанция може да варира в зависимост от шофьорските умения и други субективни фактори)

 

Ниво на шум - този етикет показва нивото на шум, генериран от гумите в децибели. Спрямо този критерий гумите се разделят на три класа, илюстрирани с дъгообразни линии: 1 черна черта - тихи (3 децибела или дори по-ниско под Европейския регламент), 2 черни черти - средно шумни (между Европейския максимум регламент и 3 децибела под него) and 3 черни черти - шумни (над Европейския максимален регламент)

 

 

"Медина мед“ ООД декларира и подчертава, че реалните икономии на гориво и пътната безопасност зависят в голяма степен от поведението на водача, и по-специално следното:

 • екологосъобразното шофиране може да намали значително разхода на гориво;
 • налягането на гумата следва да бъде редовно проверявано за подобряване на сцеплението с влажна пътна настилка и горивната ефективност;
 • винаги следва стриктно да се съблюдава спирачният път. 

 

Повече информация може да получите от уебсайта на Европейската комисия:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32009R1222

и

https://publications.europa.eu/bg/publication-detail/-/publication/2c60f668-f6b6-42f8-8bab-a790e55c5cba/language-bg

 

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ НОВИЯ ЕТИКЕТ ЗА ГУМИ НА ЕС

 

 • Съгласно новия регламент гумите за автобуси и камиони също ще бъдат обхванати (гуми от клас C1, C2, C3).
 • Допълнителна информация (идентификатор на вид гума = № на артикул).
 • Освен стандартния етикет съществуват също и опции за включване на икони, свързани с тежки заснежени условия (3PMSF) и/или сцепление при заледени условия (само за гуми C1).
 • Класове на шум: ABC заменя звуковите вълни.
 • Прекласификация за по-ниски класове етикети:
  D е новият E; клас D вече не е празен (само за гуми C1 и C2); F и G се сливат, за да формират E.
 • QR код за всеки идентификатор на вид гума с връзка към продуктовата база данни на ЕС (EPREL).

 

Новата таблица с информация за продукта (PIS) се генерира в базата данни EPREL въз основа на информацията, докладвана от доставчици:

 

Тя включва:

 • Информация, показвана в етикета на ЕС в табличен вид
 • Име на производителя или търговска марка
 • Идентификатор на типа гума (“sku” идентификатор)
 • Размер на гумата, товарен и скоростен индекс
 • Класове от етикета и ниво на шум
 • Обозначение дали гумата е гума за сняг (3PMSF) и/или–гума за лед.
 • Дата на начало на производство
 • Дата на края на производство, когато е известна

Повече информация: 

 

https://ec.europa.eu/info/energy-climate-change-environment/standards-tools-and-labels/products-labelling-rules-and-requirements/energy-label-and-ecodesign/product-database/qr-code-new-energy-label_en