MichelinГуми MICHELIN 195/65R15 91T TL ALPIN 6

(Доставя се без джантата)

Снимката може да не отговоря на точното описание!

121.73 лв. На склад
тарифна цена
173.90 лв. вкл. ДДС
121.73 лв. вкл. ДДС
Срок на доставка пет. 13 Dec. - вт. 17 Dec.
Доставка
Гаранция - 24 месеца
Описание на продукта

Нов еталон по отношение на техническо представяне през зимата от първия до последния километър. №1 на сняг в износено състояние, с отличен пробег.

 

ЗАЩО ТОВА Е НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ГУМА ЗА МЕН?

  • № 1 при спиране на сняг в износено състояние
  • № 1 по ускорение и сцепление на сняг в износено състояние

Изключително дълъг пробег

 

КАКВО СТОИ ЗАД НЕЯ?

 

Най-съвременните ТЕХНОЛОГИИ MICHELIN EVERGRIP осигуряват оптимална безопасност и контрол на сняг дори в износено състояние:

 

Променяща се шарка на протектора: с износването на гума се показват разширяващи се канали.

 

Многопластова каучукова смес:

- смес от най-ново поколение с високи зимни показатели
- смес за запазване на сцеплението върху сняг с износване на гумата

Видео
Европейски етикет за гуми
Гуми MICHELIN 195/65R15 91T TL ALPIN 6
C B 69dB

През 2012-та година беше създаден Европейски етикет за гумите. Базиран на три основни критерия, този етикет дава информация за икономичността на гумата, поведението й при мокри настилки и нивата на генериран шум:

 

 Икономия на гориво  - този критерий показва как дадената гума влияе на разхода на гориво на автомобила - етикета е степенуван с латински букви от А до G (като буква А е най-добър показател, буква D не се пропуска при леките автомобили). Разликата между рейтингите А и G може да се приеме като икономия на гориво от над 7,5%. Изразено в реални стойности, избора на гуми с рейтин А икономия на гориво вместо G може да спести повече от 6 литра гориво на всеки 1 000 км (изчислено при среден разход на автомобила от 8л/100км)

Сцепление на мокро - този етикет показва колко добре може да спира гумата при мокра настилка.Степенуван е отново от буква А до буква G (рейтингите D и G не се използват за леки автомобили). В определена ситуация няколкото метра разлика при спиране могат да имат огромно значение. За леки автомобили, до пълно спиране на място от скорост 50 мили/ч (80 км/ч), гуми с рейтинг А ще имат по-къс спирачен път от гуми с рейтниг F с 18 метра (тази дистанция може да варира в зависимост от шофьорските умения и други субективни фактори)

 

Ниво на шум - този етикет показва нивото на шум, генериран от гумите в децибели. Спрямо този критерий гумите се разделят на три класа, илюстрирани с дъгообразни линии: 1 черна черта - тихи (3 децибела или дори по-ниско под Европейския регламент), 2 черни черти - средно шумни (между Европейския максимум регламент и 3 децибела под него) and 3 черни черти - шумни (над Европейския максимален регламент)

 

 

"Медина мед“ ООД декларира и подчертава, че реалните икономии на гориво и пътната безопасност зависят в голяма степен от поведението на водача, и по-специално следното:

  • екологосъобразното шофиране може да намали значително разхода на гориво;
  • налягането на гумата следва да бъде редовно проверявано за подобряване на сцеплението с влажна пътна настилка и горивната ефективност;
  • винаги следва стриктно да се съблюдава спирачният път.

 

Повече информация може да получите от уебсайта на Европейската комисия:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32009R1222

и

https://publications.europa.eu/bg/publication-detail/-/publication/2c60f668-f6b6-42f8-8bab-a790e55c5cba/language-bg

             

 

Вижте също...