Зимни гуми на Continental заеха първо място в класиранията на ADAC, ÖAMTC и TCS

23 Ноември 2022

Зимни гуми на Continental заеха първо място в класиранията на ADAC, ÖAMTC и TCS

 

  •  WinterContact TS 870 на челни позиции при тестовете във всички размери
  •  Автомобилни клубове отличиха баланса, ефективността и износването
  •  Тестове на гуми с размери 185/65 R 15 и 215/60 R 16

Хановер, 27 септември 2022 г. Гумите WinterContact TS 870 на Continental заеха първо място при всички тествани размери в тестовете на зимни гуми, публикувани днес от големите автомобилни клубове в Германия, Австрия и Швейцария. Touring Club Switzerland (TCS) ги оцени като „силно препоръчвани“ в двата размера, докато германският ADAC и австрийският Automobile, Motorcycle and Touring Club (OAMTC) им поставиха оценка 2.1 (215/60 R16) и 2.2 (185/65 R15).

 

TCS специфично ги похвали за тяхната балансираност. WinterContact TS 870 се представиха убедително на сухи и мокри пътища, но също така демонстрираха силните си качества на сняг и лед – с много добра енергийна ефективност и ниска степен на износване. ADAC и ÖAMTC стигнаха до сравними резултати и подчертаха безопасността при зимни условия, както и балансираността на всякакви повърхности.

 

Годишните тестове на трите автомобилни клуба се стичат за мерилото на актуалната гама от зимни гуми на бранша. Тази година клубовете тестваха общо 33 модела гуми с размери 185/65 R 15, популярен избор при малките автомобили, както и 215/60 R 16 за компактния клас (SUV). WinterContact TS 870 вече заеха челно място в теста на браншовото списание Auto Express (Обединено кралство): „Continental означава безопасност – през лятото и зимата. Победата в теста на големите автомобилни клубове доказва нашите твърдения за първокласно качество и е признание за усилията на нашия развоен екип,“ каза Андреас Шленке, разработчик на гуми в Continental.

 

Експертите на Continental препроектираха WinterContact TS 870 практически от нулата. За тази цел бяха разработени нов дизайн на протектора, конструкция и смес. В резултат на това WinterContact TS 870 осигуряват три процента по-къс спирачен път върху лед и пет процента по-добро управление върху сняг в сравнение с предшественика си. В същото време пробегът е увеличен с десет процента, а сцеплението на сняг е подобрено.

 

Continental разработва новаторски технологии и услуги за устойчива и свързана мобилност на хора и стоки. Основаният през 1871 г. технологичен концерн предлага безопасни, ефективни, интелигентни и достъпни решения за превозни средства, машини, трафик и транспорт. През 2021 г. Continental постигна продажби на стойност 33, 8 милиарда евро и понастоящем има повече от 190 000 служители в 58 държави и пазари. На 8 октомври 2021 г. компанията отбелязва своята 150-та годишнина. 

 

Подразделението за гуми на групата има 24 обекта за производство и развойна дейност в цял свят. Continental е един от водещите производители на гуми и осъществи продажби в това подразделение на стойност 11,8 милиарда евро през финансовата 2021 г., като служителите в него са над 57 000. Continental се нарежда сред технологичните лидери в производството на гуми и предлага широка гама продукти както за пътнически автомобили, лекотоварни и специализирани превозни средства, така и за велосипеди и мотоциклети. Чрез непрекъснатите си инвестиции в научноизследователска и развойна дейност Continental има голям принос за по-безопасната, по-рентабилна и по-екологична ефективна мобилност. Портфолиото на подразделението за гуми на групата включва и услуги за търговци на гуми и за автомобилни паркове, както и цифрови системи за управление за гуми.

 

 

www.medina-med.com - oнлайн магазин за зимни гумилетни гумивсесезонни гуми.

 

Повече информация: сервизи за гуми на Медина Мед или 0700 20 707