Зимни гуми - какво, къде, кога

29 Декември 2020

Настъпи зимата и ниските температури, а с тях и нуждата за слагане на нови модели зимни гуми, така че по-долу ще засегнем въпросите за ниските температури. Ще разберем и някои насоки от страна на сервиз за гуми и онлайн магазин Медина-Мед относно покупката на автомобилни гуми.

 

Какво е специфичното на зимните гуми

Особеното при тях на първо място е специфичният състав на каучукът им, който дори и през ниските температури остава достатъчно мек и гъвкав, така че да осигури нужното сцепление със заснежената настилка. За последното до много голяма степен отговарят и шарките на протектора, предназначението на които е задържане на максимално количество сняг в каналчетата им и осигуряването на най-добро сцепление в снега.

 

За съжаление, покупката на летни варианти в случая не е подходяща, защото съставът на техния каучук не му позволява да остане гъвкав в студа, а се втвърдява. За повече информация и актуални  предложения на модели зимни гуми, заповядайте в сервиз за гуми Медина-Мед!

 

От къде да купим гуми за автомобила си

В интернет биха излезли множество резултати и възможности за покупка на нови автомобилни гуми, но само при брандовете от дълго време на пазара всеки от нас може да провери тяхната репутация сред потребителите. По този начин ще разберем кои от търговците са лоялни и кои не. Сервиз за гуми Медина-Мед може да се каже, че е бранд, който е над 20 години на пазара на автомобилните гуми и със сигурност има доста разнообразна репутация в интернет.

 

В същото време, ние в онлайн магазин Медина-Мед работим с всички марки и можем да предложим най-доброто качество на модели за ниските температури.

 

Кога да започнем подготовка за зимата

Според закона за движение по пътищата, това трябва да започне преди 15 ноември, а на тази датата колата Ви вече да е с нови модели зимни гуми. Според последната актуализация, това все още е валидна рамка и важи до 1 март следващата година. Съответно, минималните изискванията за дълбочината на протектора на нови автомобилни гуми е 4-6 мм. Все пак нека видим каква покупка можем да направим от онлайн магазин Медина-Мед!

 

Какво ни предлагат от Медина-Мед

Тъй като много хора смятат, че с покупката на нови всесезонни автомобилни гуми могат да шофират както лятото, така и през зимата, ние Ви съветваме да не го правите. Този съвет е валиден за местата, където ниските температури варират под 0°C. Ако обаче климатът във вашия район е “мек” и температурите не падат под 7°C през целия сезон, то вероятно не е нужно поставянето на нови модели зимни гуми.

 

При нас в сервиза за гуми и онлайн магазина ще получите отлично обслужване и:

  • най-добрите цени на пазара;

  • адекватно посрещане, обслужване и ценообразуване;

  • само професионални услуги, добре оборудвани сервизи за гуми и винаги зареден онлайн магазин.