Защо не е добра идея смесването на гумите

28 Януари 2019

Често се случва бюджета да не ни е достатъчен за подмяната на четирите гуми или просто това не се налага. В подобна ситуация трябва да заменим едната двойка от двете. Сега ще научим защо не е добра идея смесването на гумите.

 

Защо са важни характеристиките на гумите

Експертите препоръчват шарката на протекторите, вътрешната конструктивна част и дизайнът да са еднакви или идентични с останалите модели. Също така, абсолютно противопоказно е да поставяте решения с различна сезонност от тази, на останалите в превозното средство. Тоест, не е добре отпред да имате двойка летни, а отзад зимни или всесезонни. Всяка от тях е с различни спецификации, което прави автомобила неустойчив и опасен по време на пътуване.

 

Трябва ли да са от една и съща марка

Твърдо препоръчително е марките и модела на сменената двойка да са идентични на останалите. Това се прави с цел, постигане на хармонична работа между четирите колела, защото те са проектирани със специфични технически особености за подобрено сцепление, когато работят заедно. Ако каучука и шарките са различни в отделните случаи, Вие ще нарушите синхрона в тяхната работа, което влошава устойчивостта и поведението на колата по време на път.

 

Последното твърдение, най-забележимо ще направи впечатление при рязко спиране или предприемане на бързи движения по време на непредвидена ситуация. Тогава, поради различията в спецификациите, автомобилът ще се окаже в неконтролируема ситуация и вероятността да настъпят нежелани последствия нараства значително.

 

Важна ли е минималната дълбочина на протектора

Според държавните разпоредби, минималният праг на дълбочината трябва да е 1,6 мм, но голяма част от експертите в областта са на мнение, че минимумът в случая е необходимо да е поне 3 мм. Така си гарантирате едно адекватно поведение на превозното средство до пристигането Ви в сервизния пункт, където да направите съответната подмяна.

 

Какво препоръчва Медина-Мед

Ако за вас сигурността на пътя е на първо място и искате да си подсигурите сигурно и изпълнено с положителни емоции пътуване, прочетете още веднъж по-горе написаното и приложете препоръките ни. В случай обаче, че се наложи посещение на сервиз, заповядайте при нас в някой от големите градове на страната. Тук Ви очакват:

  • екип от експерти с голям практически и теоретичен опит в областта;

  • висококачествено оборудване за справяне с всяка неизправност по колите;

  • продажба на нови и маркови онлайн гуми на сензационни цени и с гарантирано високо качество;

  • адекватно професионално обслужване;

  • провеждане на редовни и неустоими промоционални кампании.

 

Ако срещате проблеми с превозното си средство, задължително ни потърсете и ще намерим оптималното решение за Вас. Очакваме Ви!