Защо колата ми вибрира

26 Ноември 2018

Доста често се случва да възникне незнайна вибрация в колата по време на движение и в подобна ситуация е необходимо да извършим цялостен преглед на някои основни точки. Кои са те и с какво може да помогне Медина-Мед в такъв случай ще разберем в следващите редове.

 

Проблеми с двигателя

Ако моторът не получава достатъчно кислород, гориво или искра за нормалната си работа, то съществува вероятност при ускоряване на скоростта да чувствате вибрации от двигателното отделение. За решаване на проблема е необходима проверка на свещите, състоянието на въздушните и горивни филтри.

 

Проблеми със спирачки

Ако усещате механично трептене на превозното средство при спиране, то най-вероятно е настъпила неизправност в спирачките и по-точно със спирачния ротор. При такъв случай се наблюдава вибриране на волана или самия педал, когато се натисне спирачката. С оглед на това, че системата е свързана с безопасността Ви на пътя, нашият съвет е редовно да преглеждате и диагностицирате нейното състояние.

 

Проблем с небалансирани гуми

Често появата на трептене на купето по време на движение се дължи на отклонения в баланса. При такава ситуация, когато карате с бавна скорост, симптомът не се наблюдава, но той се проявява при ускоряване минимум до 55 или 60 километра в час. В подобен момент проверете налягането и баланса.

 

Проблем с колелата

Колелата също могат да са честа причина за появата на нежелани механични смущения във вид на вибрационни шумове. Това е възможно да се дължи на износване или неизправности в лагерите на колелата. Ако проблема се наблюдава само при завои, то съществува вероятност да има износване на щангите. В случай, че дефектът е с обратна проява, то значи по всяка вероятност шарнирите са за смяна.

 

С какво може да Ви помогне Медина-Мед?

Ние предлагаме сервиз за гуми и продажба на онлайн гуми, чрез добре структуриран и зареден интернет магазин. Всички продукти в сайта ни се отличават с високото си качество и неустоими цени. Всичките ни сервизни центрове са оборудвани с последно поколение инструменти и технологично обзавеждане, а служителите ни специално обучени.

 

Залагайки на нашето обслужване и продукти, Вие ще получите:

  • най-доброто и адекватно обслужване и поддръжка;

  • периодични промоционални кампании с огромни намаления;

  • най-доброто качество от различните отраслови брандове;

  • само оригинални стоки, без имитации и реплики;

  • доказали се с времето брандове;

  • бърз транспорт до посочен адрес или офис на куриерската компания.

 

Ако имате допълнителни въпроси или проблеми с избора, навигацията, намирането на търсените стоки или имате съмнение за поява на някой от по-горе описаните симптоми, задължително се свържете с нас и ще отстраним проблемите по-бързо отколкото си представяте! Очакваме Ви!