ВРЕМЕ Е ЗА ЛЕТНИ ГУМИ

19 Април 2013

 

  • Който сам иска да смени гумите си, нека се ориентира за това според инструкциите и ръководството на автомобила си, а така също да се оборудва и с правилните инструменти: крик, подходящ гайчен ключ или кръстат ключ. Преди подмяната затегнете ръчната спирачка и включете на първа предавка. Разхлабете всички болтове на една четвърт, след това повдигнете с крика според инструкциите на производителя, развийте винтовете и свалете колелата напълно.
  • Преди да сложите летните колела, почистете местата за поставянето им и и хвърлете един контролен поглед върху спирачните дискове и накладките. Затегнете гайките до указания момент на затягане. След това трябва да се проверите на бензиностанция налягането на гумите и след около петдесет километра проверете отново момента на затягане на болтовете.
  • След смяната зимните гуми трябва да се съхранят правилно. За тази цел подходящи са тъмните, сухите, чистите и хладните места. Гумите с джанти трябва да бъдат подредени една над друга или поотделно окачени на специална кука на стената. Гумите без джанти трябва да стоят  вертикално. Съхранените гуми не трябва да бъдат изложени на големи температурни колебания и на слънчева светлина. ADAC препоръчва също така налягането на въздуха в гумите с джанти преди съхранение да се увеличи с 0,5 бара.
  • Тези, които предпочитат да сменят своите гуми при специалисти, трябва определено да  сравнят цените при смяна, балансиране и съхранение, тъй като те може да се различават значително на местно ниво.

 

Уважаеми Kлиенти,

 

Всички поръчки, заявени в онлайн магазин (www.medina-med.com) на Медина Мед ООД, на 24.05.2022 - ще бъдат обработени и изпратени след 25.05.2022.

   

 

Повече информация: 

Тел: 0700 20 707

E-mail: eshop@medina-med.com

 

 

Празнично работно време - сервизи за гуми Медина Мед ООД:

  

Прилага се за всички сервизи, за гуми Медина Мед ООД - София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе, Добрич и Хасково. 

 

С Уважение,

 

Екипът на Медина Мед ООД