Увеличете живота на вашите гуми

11 Октомври 2019

Колкото повече се грижите за увеличаване живота на Вашите гуми, толкова по-дълго време ще ги използвате безпроблемно. Това ще Ви спести средства, време и нерви в търсене на подходящите решения, така че направихме отделна статия по темата.

 

Как да максимизираме живота на нашите гуми

Ето няколко варианта:

  1. Ротация - това означава, че периодично се сменят местата на колелата и предните отиват отзад, а задните отпред. Така поради различията в натоварването на предните и задните оси се постига най-равномерно износване на протектора.

  2. Подравняване - редно е редовно да посещавате специализиран сервиз, където да правите проверка по окачването и да измервате ъглите на позициониране на колелата спрямо пътната настилка. Индикация за нарушени ъгли е неравномерното износване от вътрешната или външна част на протектора. Също се наблюдават случаи, при изправен волан, колата сама да захожда наляво или дясно.

 

Защо е важно да имаме правилен баланс

Защото, това гарантира комфортно возене и равномерно износване. Процесът всъщност представлява равномерното разпределяне на тежестта между страничните и радиални центрове на гумата и джантата. Това се постига чрез завъртане на специална машина, която отчита точките за коригиране, където върху джантата се поставят малки допълнителни тежести за изравняване. 

 

Когато се наблюдава дисбаланс, тогава волана чувствително започва да вибрира, усеща се биене в предната част и като цяло, возенето става по-неприятно. Съществува вероятност от повреда на окачването, а също протектора ще се износи неравномерно и по-бързо, което ще наложи скорошна смяна. За да удължите живота на гумите си, ходете периодично на баланс в специализиран сервиз.

 

Колко често можем да ги сменяме

Като цяло, всеки може да сменя гумите си колкото често пожелае, но ако сте от хората, целящи максимално да удължите техния живот и да правите колкото се може по-рядко подобни покупки, следвайте по-горните техники. Те са изпробвани многократно в практиката и е доказано, че работят и наистина спестяват пари, без това да се отразява върху стабилността на превозното средство и да застрашава животът Ви.

 

Но как всъщност да разберем кога е дошъл моментът за смяна? Индикатора за нуждата от подмяна е редовното измерване дълбочината на протектора в средната му част. Това се постига чрез специален уред или с подръчни материали. Минималната дълбочина при летните гуми е 2 мм, а при зимните - 4 мм.

 

Какво ще открием в Медина-Мед

В големите градове на страната имаме разположени търговски обекти, така че в зависимост от местонахождението Ви, можете да посетите някой наш сервиз за гуми, където експертите ни ще Ви окажат нужното съдействие. Ние разполагаме с най-съвременното и технологично оборудване, така че да предложим бързи и качествени видове услуги на достъпни цени. В същото време, нашите майстори са с дългогодишен стаж и опит в областта, така че със сигурност ще дадат най-доброто от себе си за да Ви помогнат. Очакваме Ви!

Уважаеми Клиенти,

 

Всички поръчки, направени в онлайн магазин МЕДИНА МЕД ® (www.medina-med.com) на дата 24 май 2024 г., ще бъдат обработени и изпратени съгласно стандартните условия за съботно работно време на Спиди.

 

Повече информация: 

Тел: 0700 20 707

E-mail: eshop@medina-med.com

 

Празнично работно време - сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ®:

 

 

24 Май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

 

Прилага се за всички сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ® - София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе, Хасково, Добрич, Велико Търново и Благоевград. 

 

 

Екипът на МЕДИНА МЕД ®