ТЕСТОВЕ НА ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ Gute Fahrt (Germany) 2022 Тест автомобил: VW Tiguan размер на гуми 235/55 R 18 100/104V XL

23 Август 2022

ТЕСТОВЕ НА ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ Gute Fahrt (Germany) 2022 Тест автомобил: VW Tiguan размер на гуми  235/55 R 18 100/104V XL

 

Оценка Много добър + Gute Fahrt смята Goodyear Vector 4Seasons 3 за „балансирана“ гума на сняг и й даде най-добри оценки за дисциплините спиране, сцепление и управление. Особено препоръчва тази гума на всеки, който шофира в региони, където зимните условия са правило, а не изключение.

 

Оценен като добър Въпреки че Continental AllSeasonContact остава добър универсален, на сняг представянето му не е изключително. Въпреки това остава фаворит на Gute Fahrt през целия сезон и получава „ясна препоръка за Gute Fahrt“.

 

  • Bridgestone Weather Control A005 Evo
  • Continental AllSeasonContact 
  • Falken EuroAll Season AS210
  • Goodyear Vector 4Seasons 3
  • Nokian Seasonproof SUV
  • Pirelli Cinturato All Season SF 2
  • Vredestein Vredestein Quatrac Pro

 

 

ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ.png (2034×1247)

 

 

 

Започвайки с не страхотното – точно както никоя от всесезонните гуми не може да достигне производителността на първокласна лятна гума при мокри и сухи условия, нито една от седемте не се оказа истинска комбинация за най-добрите зимни гуми на сняг или лед. Но добрата новина е, че някои се доближиха и Gute Fahrt успокоява своите читатели, че всесезонните гуми по никакъв начин не са неподходящи за използване през зимата. По-скоро смята, че съвременните всесезонни гуми са на нивото на „добрите зимни гуми отпреди десет до 15 години“.

 

Издържан на декемврийските дневни температури в Лапландия от -5ºC, тестерът на Gute Fahrt Дирк Винкен оцени спирачното поведение, управлението и сцеплението на седемте всесезонни гуми 235/55 R18 върху сняг. Тъй като това са условия, които рядко се срещат от повечето шофьори, спирачният тест допринесе само за десет процента от общия резултат от теста, а тестовете за управление и сцепление - само по пет процента. Тестовете на мокро и сухо са допринесли с 65 процента, докато останалите 15 процента отразяват ефективността при изпитване на съпротивлението при търкаляне, шума и комфорта.

 

Източник: https://www.gute-fahrt.de 

 

www.medina-med.com - oнлайн магазин за зимни гуми, летни гуми, всесезонни гуми.

 

Повече информация: сервизи за гуми на Медина Мед или 0700 20 707