Световен шампион във Формула 1 Нико Росберг - посланик на марка Continental

11 Юли 2021

Световен шампион във Формула 1 Нико Росберг - посланик на марка Continental

 

• Световният шампион от Формула 1 подписа договор, като посланик на марка Continental
• Производителят на гуми, ангажиран с безопасността, върховите характеристики и устойчивостта
• Continental и Nico Rosberg поддържат състезателни серии Extreme E

 

Continental - като водещ разработчик и производител на първокласни гуми - е носител на стандарт за максимална безопасност и върхови характеристики при всякакви ситуации на шофиране. В същото време ние следваме особено строга стратегия за устойчивост. Освен че сме водещи в разработването на екологично съвместими технологични решения, ние си поставихме и изключително взискателни цели, що се отнася до неутрални до въглерод и устойчиви бизнес практики по цялата верига на стойността. " Нико Розберг обяснява: „Много съм горд да работя с партньори, които поставят устойчивостта, технологиите и безопасността в основата на това, което правят. Точно като мен, Continental е силно ангажиран с осигуряването на устойчива мобилност. Развитието и иновациите в сектора на гумите са основни за това. Виждам тези споделени ценности като основа на нашето сътрудничество и много се радвам да работим заедно. "

 

Нико Розберг: Световен шампион, предприемач за устойчиво развитие - една от най-известните фигури в международния автомобилен спорт. 35-годишният достигна върхът на успешната кариера като състезателен пилот, когато спечели света на Формула 1 Шампионска титла през 2016 г. След това се оттегли като активен състезател и оттогава насочи вниманието си климатични действия. Например той настоява за преход към решения за устойчива мобилност и екологични технологии. С шапката на инвеститора си, Росберг подкрепя широк спектър от устойчиви стартъпи, които разработват и предлагат иновативни продукти и услуги. Той е получил няколко награди за неговия ангажимент, включително Европейската културна награда за околна среда и опазване на климата. През последните години Розберг също използва Световния икономически форум в Давос като платформа, която да обоснове алтернативни решения за мобилност. Участието на Розберг в Extreme E подчертава колко сериозно той лично приема идеята за устойчив автомобилен спорт - като основател и главен изпълнителен директор на екипа на Rosberg X Racing, създаден специално за новата серия състезания. „Extreme E е се провеждат на места, където последиците от изменението на климата вече са ясно видими. The серия се обедини с много различни международни и местни партньори, за да предприеме действия за смекчаване положението. Ние даваме на този важен въпрос видна платформа - и в същото време разпалващ ентусиазъм за електрическа мобилност и екологични иновации “, обяснява Розберг. Този вид ангажираност с конкретни мерки, които насърчават устойчивата мобилност, е друг аспект което обединява Нико Розберг и Continental в новото им партньорство.

 

От своя страна Continental е насочване на значителни инвестиции в научноизследователска и развойна дейност, насочена към производство от всичките си гуми, напълно неутрални до въглерод, най-късно до 2040 г. Бизнес областта на гумите на компанията е вече е лидер в индустрията за ефективно използване на ресурсите и се стреми да намали водата и енергията използване в производствените си дейности с допълнителни 20 процента до 2030 г.

 

www.medina-med.com - oнлайн магазин за зимни гумилетни гумивсесезонни гуми.

 

Повече информация: сервизи за гуми на Медина Мед или 0700 20 707