Спасението на всеки шофьор - резервната гума

1 Април 2020

Вероятно няма шофьор, който да не е изпитал неудобството от износената или спукана гума на сред пътя. Наистина ли допълнителния вариант е спасението на всеки шофьор и в кои ситуации е редно да се възползваме? Кое шофьорите наричат патерица и какво е специфичното при нея? Ще разгледаме също и препоръките на нашия сервиз и онлайн магазин Медина-Мед.

 

Защо е важно да разполагате с резервна гума

На пътя могат да се случат най-различни ситуации и една от тях е спуканата гума, което парализира пътуването ни по-нататък. И тук нашето спасение е резервното решение. Разбира се, ще се забавим известно време докато я поставим, но това е най-бързият вариант да продължим пътуването си по-нататък. Това е предимство, с което не може да се похвали шофьор, който няма подобно помощно средство под ръка. 

 

В кои други ситуации можем да я използваме? Какви са предимствата на патерицата и защо е предпочитана пред обичайните варианти? Как онлайн магазина и нашия сервиз Медина-Мед ще съдейства в тази посока?

 

В какви ситуации е необходима

Резервното колело се използва в случаите, когато по време на пътуване случайно спукаме гума или тя е силно износена. Това моментално преустановява по-нататъшното ни пътуване, а резервата е нашият спасителен пояс за да продължим по-нататък. Нейното присъствие е от изключителна важност при липса на обхват на оператора и невъзможност за извикване на пътна помощ. Това са все предимства, които само изправната и налична в момента резерва ни дава.

 

Разбира се, тя трябва да не е износена и с предварително проверено налягане, чийто показател да съответства на препоръчителния от производителя. Този параметър може да бъде открит в съответната документация. Какви предимства ни предоставя патерицата и съответно съветите от онлайн магазина и сервиз за гуми Медина-Мед?

 

Какво е специфичното на гумата патерица

Съществуват няколко основни предимства, които са характерни само за резервната патерица:

  • тя е със значително по-малък диаметър от останалите колела;

  • по-лека е именно поради намалените си размери;

  • не заема толкова пространство в багажното отделение;

  • може да се пренася дори и от жена;

  • позволената максимална скорост при пътуване е 80 км/ч.

 

След нейното поставяне е редно веднага да се насочите към най-близкият сервиз на Медина-Мед, където специалистите ни ще отстранят възникналия проблем и отново ще можете да продължите с пътуването си. При износен модел и нужда от нов, посетете онлайн магазинът ни и направете своя избор на марка и модел.

 

Какво препоръчват от Медина-Мед

Проверявайте редовно състоянието на резервната си гума, нейното налягане, износване и цялостно визуално състояние. При необратима повреда и нужда от покупка на нова, посетете нашият онлайн магазин или сервиз, където цените са без аналог. Уверете се сами още сега!