Шест от десетте най-успешни производители на електрически превозни средства в света разчитат на гуми Continental

25 Юли 2021

 

Шест от десетте най-успешни производители на електрически превозни средства в света, включително Tesla и Volkswagen, монтират автомобилите си с гуми Continental, преди да излязат от поточната линия. Много от тях разчитат на Continental EcoContact 6 ™, който е подходящ за електрически автомобили, тъй като се характеризира с ниско съпротивление при търкаляне и следователно по-ниска консумация на енергия.

 

  • Одобрения за оригинално вграждане за шест от десетте най-големи производители.
  • Осем от 15-те най-популярни в Европа електрически автомобили и микробуси с одобрения за гуми Continental.
  • Доверие в технологичния: Continental е оригиналено вграждане доставчик на гуми за електрически автомобили от Tesla, Volkswagen, Mercedes-Benz и много други.

 

Continental разширява пазарния си дял в сегмента на гумите за напълно електрически превозни средства През 2020 г. шест от десетте най-големи производители на електрически превозни средства в света разчитаха на високия технологичен опит на производителя на първокласни гуми за своето оригинално оборудване. Те включват Tesla Model 3 и Tesla Model S и Volkswagen с ID.3. Също азиатските производители, например BYD, един от най-големите производители на автомобили в Китай, разчитат на гумите Continental като оригинално оборудване за своите електрически превозни средства. Това подчертава продуктовата стратегия и качеството на продуктите на компанията в сегмента на електромобилност.

 

Шумът от двигателя вече не присъства, така че водачите на електрически автомобили отдават по-голямо значение на ниските шумове при търкаляне. Поради това висококачествените превозни средства с високо ниво на комфорт също използват технологията ContiSilent, когато става въпрос за техния избор на гуми. Специален слой пяна абсорбира вибрациите на пътя и следователно намалява предаването на шум в интериора на автомобила. Това е особено важно за електрическите превозни средства, тъй като няма шумове от двигателя и двигателят работи много тихо.

 

www.medina-med.com - oнлайн магазин за зимни гумилетни гумивсесезонни гуми.

 

Повече информация: сервизи за гуми на Медина Мед или 0700 20 707