Съвети за зимно шофиране

26 Февруари 2020

Шофирането през зимата изисква повишена концентрация от страна на шофьора и необходимост от подходящи зимни гуми, осигуряващи нужното сцепление. Какви съвети дават опитните шофьори за най-добър контрол, помага ли ABS системата за това и защо не е подходящо да караме през зимата с летни гуми? Как да се подготвим преди потегляне и как да реагираме в извънредни ситуации? С какво онлайн магазина и сервиза на Медина-Мед са ни полезни?

 

Какво е необходимо да направим преди да потеглим

Опитните шофьори и експертите дават някои съвети относно малки подготвителни действия преди да се качим в автомобила за максимален контрол. Това ще направи условията за шофиране и сцеплението през зимата много по-безопасни за нас:

  • почистване - отнася се за предното стъкло, огледалата и стъклата на светлините. Това ще ни помогне за повишена видимост при шофиране и на сигналните светлини от останалите участници в движението;

  • проверка на течностите - нивата на смазочната течност, за чистачките, както и наличното гориво в резервоара;

  • паркирайте на хоризонтална повърхност - не оставяйте автомобила си по наклон в заснежен участък;

  • не използвайте ръчната спирачка - тя има вероятност да замръзне и да се повреди. Експертите дават съвет да оставите скоростния лост на първа предавка.

 

Видяхме съветите на сервиз и онлайн магазин Медина-Мед, които трябва да предприемем преди потегляне.

 

Защо гумите са важен фактор

Наличието на зимни колела в автомобила през зимата е задължително. Те осигуряват подходящото сцепление в снега, по-кратък спирачен път и стабилен контрол над автомобила в сравнение с летните аналози. Това се дължи на по-различния им каучуков състав в сравнение с този на летните гуми, както и на различната шарка на протектора, осигуряваща нужното сцепление с пътя.

 

При нужда от нови зимни или летни гуми, непременно се отбийте в наш сервиз или в онлайн магазина на Медина-Мед, защото при нас цените са възможно най-достъпните, а качеството - най-високото!

 

Какво трябва да правим в извънредни ситуации

Експертите дават съвети на първо място, през зимата да шофираме по-бавно, което осигурява подобрено сцепление с пътя и по-добър контрол на автомобила. За да успеем навреме и адекватно да реагираме в извънредни ситуации, трябва да поддържаме безопасна дистанция между останалите автомобили в пътното платно. Това се налага и поради по-дългият спирачен път през зимата, който се умножава по четири, в сравнение при шофиране с летни при суха настилка.

 

Опитните водачи съветват, при извънредни ситуации да не правим резки движения с волана за да запазим контрола. На второ място, при нужда от спиране при натискане на педала за спирачката, ABS системата ще се задейства и ще усетим вибриране на крака, което е добре. Но по какъв начин онлайн магазина и сервиза за гуми Медина Мед са в наша полза?

 

Как Медина-Мед ни помагат

Ние сме Ви полезни, предлагайки зимни и летни гуми, които са маркови и 100% оригинални с максимално, качество, гарантирано от производителя. Партнираме с много от големите световни брандове в областта, така че във фирмения ни онлайн магазин и сервиз можете да получите най-изгодните оферти.