Състезателни гуми - разлики и особености

22 Март 2019

Състезателните гуми значително се различават от обичайните, използвани в леките автомобили. Какво точно представляват и различията им в сравнение с обикновените аналози ще ги разгледаме в следващите редове на поредната ни интересна статия.

 

Какво представляват състезателните гуми

Те са проектирани за суха пътна настилка и в тях липсват шарките на протектора, познати от автомобилните аналози, използвани във всекидневието ни. Те имат само малки плитки линии за определяне износването им.

 

Поради липса на каквито и да е шарки по протектора, съпротивлението е изключително намалено до минимум, но то силно зависи и от налягането във вътрешността. Тоест, за да се намали съпротивлението, налягането трябва да е високо. В противен случай се наблюдава развиване на висока температура, способна постепенно да разруши цялата структура на изделието.

 

Какви са основните прилики и разлики с обикновените

На първо място, каучуковата смес в случая е значително по-мека и гъвкава от използваната в обичайните модели, а съотношението между профилната височина и широчината е намалено от 0,6 до 0,3. Тук сцеплението се осигурява от силния “натиск” върху асфалта. Както вече беше споменато,  липсват шарки на протектора и съответно при мокра пътна настилка, устойчивостта намалява, поради липсата на каналите за изтласкване на водата встрани.

 

Също така намалява и съпротивлението, понижавайки се и разхода на гориво, което не може да се каже за обичайните модели. Формата тук е цилиндрична и методът за разполагане на структурните нишки в два слоя е различен от този на обикновените аналози.

 

Къде може да ги открием

При нас в Медина-Мед се предлага широко разнообразие, така че да покрием по-широко потребителско търсене и всеки да може да избере най-подходящите решения за него на достъпни цени. Онлайн магазинът ни е много атрактивен и интуитивен, а с поръчките в него ще се справи и малко дете. В случай, че имате затруднения в избора, потърсете ни.

 

Какво ни предлагат от Медина-Мед

Притежаваме няколко неоспорими предимства пред конкурентите ни, с които смятаме да Ви запознаем чрез кратък списък:

  • голям избор от възможности, за да подберете най-подходящите решения за превозното си средство;

  • възможно най-достъпните цени в бранша и регулярно провеждане на промо-кампании за още по-изгодни покупки;

  • най-висококачествените предложения, излезли директно от фабриките на производителите им. Партнирайки само с най-големите и доказали се в световен мащаб брандове, при нас е изключено да откриете реплики;

  • добре оборудвани сервизи за гуми, намиращи се из цяла България. В тях ще Ви посрещан само професионалисти, готови за минути да отстранят възникналата неизправност, а Вие ще си тръгнете от сервиза с усмивка и оптимизъм.

 

Посетете ни и станете част от общността на Медина-Мед! Очакваме Ви!

Уважаеми Клиенти,

 

Всички поръчки, направени в онлайн магазин МЕДИНА МЕД ® (www.medina-med.com) на дата 24 май 2024 г., ще бъдат обработени и изпратени съгласно стандартните условия за съботно работно време на Спиди.

 

Повече информация: 

Тел: 0700 20 707

E-mail: eshop@medina-med.com

 

Празнично работно време - сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ®:

 

 

24 Май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

 

Прилага се за всички сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ® - София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе, Хасково, Добрич, Велико Търново и Благоевград. 

 

 

Екипът на МЕДИНА МЕД ®