С какво са по-различни зимните гуми от летните

5 Февруари 2020

Много хора не откриват особени разлики между зимните и летните гуми. Реално обаче разликите са много повече от това, което виждаме на пръв поглед и сега ще ги разгледаме. Ще разберем как новите зимни модели издържат на ниските температури и защо летните решения не могат да се използват през зимата? Какви са разликите между двата вида и наличните в онлайн магазин Медина-Мед продукти?

 

Как зимните гуми са обвързани с градусите

Ако направим сравнение между зимните и летните модели, визуално ще открием разлика само в шарките на техните грайфери, но има и още различия. Например, ниските температури биха повлияли негативно на моделите, предназначени за топлото време. Това се дължи на различния състав на каучука, който в студа се втвърдява прекалено много и губи множество от характеристики си.

 

В същото време, за ниските температури е предвиден каучук, чийто състав му позволява да запази подходящите си параметри и съответно сцепление и устойчивост на превозното средство. Летните от своя страна, през лятото в горещините, техният каучук остава достатъчно твърд, за да запази колата устойчива и с кратък спирачен път. За да вземете най-добрите модели, заповядайте в онлайн магазин и сервиз за гуми Медина-Мед.

 

Каква е разликата между зимни и летни гуми

Както вече беше споменато, освен специалния каучуков състав, новите автомобилни гуми за ниски температури притежават и определени шарки на протектора си, позволяващи запазване на контрола и устойчивостта на превозното средство при заснежени терени. Това се постига благодарение на множеството канали, които се напълват със сняг и поради контактът със снега се получава слепване и съответно по-добро сцепление.

 

В същото време, летните гуми имат различна шарка на протектора и тя по скоро е предвидена за изхвърляне на водата встрани при преминаване през гьол с висока скорост. Това е крайно наложително за да може превозното средство да запази подходящото сцепление с пътната настилка. Ако водата не се изхвърля встрани, вероятността между асфалта и автомобилните колела да се появи слой вода, който да направи неконтролируема колата е голяма. Това е т.н. аквапланинг ефект, който е много опасен. 

 

За да предотвратите това, заповядайте в онлайн магазин и сервиза за автогуми Медина-Мед и вземете нови модели.

 

Как Медина-Мед ни помагат в избора

В онлайн магазина на Медина-Мед и фирмените сервизи в цялата страна създават условия всеки гражданин с желание да закупи нови модели за ниските температури на най-добрите цени. При нас още можете да поставите нови авто “обувки” и да получите най-доброто обслужване. Също така, предпочитайки нас, предимствата ни са, че:

  • работим само с най-големите и доказали се отраслови брандове;

  • имаме екип от професионалисти за Вашето обслужване;

  • предлагаме пълна лоялност и търговска конфиденциалност.

 

Възползвайте се и Вие, като посетите нашият сервиз и онлайн магазин на Медина-Мед още днес!