Препоръки за правилна поддръжка на автомобили

11 Март 2020

Редовната и правилна поддръжка на автомобила е от ключово значение. Важно ли е да проверяваме нивата и състоянието на работните флуиди, как да ревизираме скоростната кутия и трансмисията, разликите в подготовката за зимата и лятото и как сервиза за гуми и онлайн магазин Медина-Мед са ни от полза?

 

Кои течности трябва да проверим

За да запазим доброто състояние на автомобила е важно на първо място редовната поддръжка на работните течности. Това изисква наблюдение на тяхното ниво, както на маслото в двигателя и скоростната кутия, така и спирачния флуид, този на чистачките и трансмисията на колата. Ако изпитвате трудности, винаги можете да ни посетите в онлайн магазина или в наш физически сервиз за гуми на Медина-Мед.

 

Какво е нужно, за да поддържаме скоростната кутия

Редовната проверка на маслото на колата е добра отправна точка при поддръжката на скоростната кутия и трансмисията. Тук течността се замърсява единствено от отделяните при износването на триещите се елементи частички. Проверявайте филтрите на ръчната скоростна кутия или автоматичната трансмисия на автомобила. При нужда, заповядайте в сервиза за гуми и онлайн магазин Медина-Мед.

 

Как да проверим гумите си

Поддръжката на колелата на автомобила протича в няколко етапа:

  • състояние на каучука - при визуален оглед, трябва да обърнем внимание за наличието на дребни пукнатини в каучука, прекомерни издутини в страничния борд, наченки на разкъсване;

  • наличие на отпадъци - обърнете внимание за наличие на камъчета и различни отломки в каналите на грайфера. Ако забележите такива, внимателно ги отстранете;

  • дълбочина на протектора - периодично е добър избор да измерваме дълбочината, чрез специален уред, като за летните минимумът е 2 мм, а за зимните - 6 мм.

 

Как да се подготвим за зимния сезон

При подготовката и поддръжката на колата за зимата, важен момент е проверката на охладителната течност. Ако тя е вода, трябва да се сипе антифриз в подходящото съотношение, така че да има устойчивост на ниските температури. Същото важи и за чистачките, климатичната система или парното на колата. Сменете летните колела със зимните и задължително измерете дълбочината на грайфера. Направете проба на акумулатора и фаровете. При трудности, заповядайте в сервиза за гуми и онлайн магазин Медина-Мед.

 

Какво да направим, за да сме подготвени за лятото

Когато температурата се задържи трайно над 7°C, идва времето да оборудваме автомобила с летни колела. И тук отново трябва да извършим проверка на нивата на различните течности, на скоростната кутия и трансмисията, различните видове филтри на колата, особено на въздушния. Охлаждането от климатика също трябва да се изпробва и при нужда да се проведе обслужване и поддръжка. При трудности, свържете се с онлайн магазина или сервиз за гуми Медина-Мед.

 

Защо да се доверим на Medina-Med

Защото разполагаме със сериозна мрежа от сервизи за гуми в цялата страна, а онлайн магазинът ни е изключително добре зареден. Екипите ни са с над 20 годишен стаж в областта, а предвидените условия за работа и цените на продуктите и услугите ни са на ТОП-ниво. Уверете се сами, като ни посетите още сега.