Предимства на всесезонни гуми

1 Декември 2020

Всички мечтаем някой ден да бъдат измислени гуми, които да можем да използваме целогодишно, без да ги сменяме. Към момента има такива решения, които се всесезонни гуми, но те имат определени предимства и недостатъци спрямо новите зимни гуми и летни гуми и сега ще разберем какви са те. Кога според сервиз за гуми и онлайн магазин Медина-Мед можем да ги използваме?

 

Предимства на всесезонните гуми

Новите всесезонни гуми имат специфичен каучук, който едновременно може да издържа както на работа до - 10°C, така и до +30°C и повече. Тоест, те съчетават предимствата на летните гуми и зимните гуми, което ги прави универсални. В същото време, ламелите на протектора осигуряват добро сцепление както през лятото на горещия асфалт, така и през зимата на заснежения терен. За да се възползвате от тях, посетете сервиз за гуми и онлайн магазин Медина-Мед.

 

При местности, където температурите например не падат под -5°C през целия сезон, употребата на нови всесезонни гуми е добър вариант. Ако обаче зимата е много студена, вземете зимни гуми или летни гуми за през лятото. При универсалните решения предимство е, че едната половина на протектора е с ламели за лятото, а другата половина - за снега. Какви обаче са недостатъците на новите всесезонни гуми и можем ли да ги купим от сервиз за гуми и онлайн магазин Медина-Мед?

 

Недостатъци на всесезонните гуми

Сред основните недостатъци може да се споменат техните осреднени стойности, което означава, че от подобни решения не можете да очаквате способности, присъщи за новите летни гуми или зимни гуми. Универсалните модели са компромисни решения и към тях следва да прибягваме само при неагресивни летен или студен сезон. Ето още някои от недостатъците им:

  • повишен шум - в сравнение с отделните модели за студено и топло време, тези генерират повишено шумене, особено при развиването на по-високи скорости;

  • невъзможност за употреба под -10°C - под този праг характеристиките на каучука силно се влошават и устойчивостта на автомобила и сцеплението се нарушават;

  • ниско сцепление по заледени участъци - в сравнение със зимните гуми, универсалните значително по-зле се представят при движение по подобен терен;

  • по-бързо износване - универсалните решения ще ги използвате няколко сезона по-малко от новите зимни гуми или летни гуми.

 

Какви насоки биха ни дали експертите на сервиз за гуми и онлайн магазин Медина-Мед?

 

Как препоръчват Медина-Мед

От една страна има значение как използвате автомобила си. Ако през зимата го карате само при определени случаи и много по-рядко, отколкото през лятото, то покупката на универсални решения е добър вариант от икономическа гледна точка. Ако обаче, използвате колата си активно целогодишно, по-добре ще бъде да си закупите за всеки от сезоните отделни модели.

 

Който и от вариантите да изберете, вземайки предвид техните предимства и недостатъци, заповядайте в сервиз за гуми и онлайн магазин Медина-Мед. Тук имаме пълен асортимент от разновидности на всички големи и доказали се марки на отлични цени. Очакваме Ви!