НОВО ОБЩО ПРОУЧВАНЕ НА ГУМИ РАЗКРИВА КАКВО ПРЕДПОЧИТАТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА 4X4 и SUV ОТ СВОЯ АВТОМОБИЛ

13 Юли 2022

НОВО ПРОУЧВАНЕ НА ГУМИ РАЗКРИВА КАКВО ИСКАТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА 4X4 и SUV ОТ СВОЯ АВТОМОБИЛ

  • Ново проучване от специалист по гуми за офроуд намира надеждността при неблагоприятни метеорологични условия сред водещите характеристики, които водачите искат от своя автомобил.
  • Повече от половината твърдят, че откакто притежават 4x4 или SUV, това е отворило повече развлекателни дейности, отколкото са очаквали преди.
  • Издръжливостта, горивната ефективност и сцеплението с мокра настилка са по-важни за водачите, когато купуват нови гуми.

Ново изследване на General Tire, специалистите по гуми за офроуд, откри най-популярните причини, поради които шофьорите се насочват към 4x4 и SUV автомобили – с повдигната позиция на водача, увеличеното пространство за съхранение и надеждността при неблагоприятни метеорологични условия, водещи.

 

От анкетираните 2000 водачи на 4x4 и SUV, почти една пета избират по-големите превозни средства поради техния капацитет за проходимост извън пътя.

 

През времето, през което шофьорите са притежавали своите превозни средства, повече от четирима от 10 (43 процента) са имали своите изисквания за промяна на превозното средство. В резултат на това мнозина сега смятат повишеното сцепление и стабилност (35 процента) и капацитета за теглене на автомобила (33 процента) за важни фактори, докато преди това не го правеха.

 

Матиас Барц, мениджър бизнес развитие в General Tire, каза: „Очарователно е да научим точно какви изисквания общността на 4x4 и SUV счита за най-важни и как техните нужди се променят с времето.

 

„С толкова много твърдения за важността на наличието на превозно средство за борба с неблагоприятните метеорологични условия, това наистина подчертава значението на наличието на комплект гуми, които дават увереност на шофьора.“

 

General Tire силно вярва, че „Навсякъде е възможно“. Нашите гуми поддържат приключения, независимо дали са на пътя или извън него. С гуми като Grabber AT3, ние разработихме гума за всякакви терени, за да отговорим на нуждите на шофьорите на SUV, пикапи и офроуд автомобили, които искат комбинация от изключителни офроуд способности и уверено поведение на пътя.“

 

Проучването разкри, че половината от респондентите са карали извън пътя със своя 4x4 или SUV. От тези, които са се осмелили да излязат извън утъпканите пътеки, комплектът за първа помощ, резервната гума и работната лампа са най-често срещаните вещи, които шофьорите опаковат преди пътуването си.

 

Повредата на гумите е най-често срещаното предизвикателство, с което са се сблъскали онези, които са били извън пътя – подчертавайки необходимостта от издръжлив и здрав комплект гуми, когато напускат пътя. Докато 41 процента са заседнали в калта, но само 12 процента носят дъски за възстановяване, които да им помогнат в тази ситуация.

 

Когато са на пазара за 4x4, повече от половината (53 процента) ще сравняват и противопоставят офроуд способностите на превозните средства, от които се интересуват. И намирането на правилния баланс между производителността на пътя и извън него е важно за 61%.

 

След това шофьорите бяха разпитани за предпочитанията си, когато пазаруват гуми за своите 4x4 или SUV. Това разкрива издръжливост, горивна ефективност, сцепление с мокра настилка и пробег като най-важните характеристики.

 

За 67 процента те заявяват, че е важно да имат здрав и издръжлив комплект гуми, докато 31 процента ще купуват гумите си само от доверена марка. Всъщност една четвърт ще търси комплект, който има отлично представяне както на пътя, така и извън него.

 

Матиас Барц продължи: „Фантастично е да научиш, че веднъж зад волана на 4x4 или SUV, това наистина отваря редица възможности за шофьорите, тъй като тези превозни средства са толкова гъвкави. „Тъй като изследването показва, че мнозина се сблъскват с шофиране извън пътя с превозното си средство - или искат да го направят повече - това означава, че е толкова важно водачите да са запознати с много от златните правила, преди да излязат на пистата. „Ето защо ние разработихме специален раздел на нашия уебсайт.

 

За повече информация относно офроуд и избора на най-добрите гуми за следващото ви приключение, моля посетете www.generaltire.eu

 

General Tire има история, обхващаща над 100 години от основаването си през 1915 г. във Форт Мил, Южна Каролина. От самото начало фирмата произвежда гуми за всички видове моторни превозни средства. Continental придобива компанията през 1987 г. Днес General Tire доставя автомобилни, товарни и индустриални гуми на клиенти по целия свят, както и специални гуми за превозни средства 4x4.

 

 

www.medina-med.com - oнлайн магазин за зимни гуми, летни гуми, всесезонни гуми.

 

Повече информация: сервизи за гуми на Медина Мед или 0700 20 707