Новият Mercedes-Benz GLC, оригинално оборудван с ЛЕТНИ ГУМИ CONTINENTAL EcoContact 6 Q

11 Февруари 2023

 

Новият Mercedes-Benz GLC, оригинално оборудван с гуми Continental.

 

Всички налични модели на задвижване – бензинови, дизелови и plug-in хибридни модели – ще се доставят фабрично оборудвани с ЛЕТНИ ГУМИ Continental EcoContact 6Q на Continental. Гумата предлага изключителна ефективност: дълъг експлоатационен живот, нисък разход на гориво и много нисък шум при търкаляне.

 

Continental разработи летни гуми EcoContact 6Q за изключително енергийно ефективно шофиране – за разнообразна гама от модели превозни средства, независимо от техния тип задвижване. Това се постига благодарение на специална каучукова смес, която намалява "поглъщането" на енергия през гумата, докато автомобилът е в движение и на свой ред намалява триенето и съпротивлението при търкаляне. Освен това Continental е оптимизирал протектора на гумата и така допълнително е намалил шума при търкаляне. Летни гуми Continental EcoContact 6Q се характеризира също така с изключително дълъг експлоатационен живот, изключителна ефективност на спирачките и превъзходно управление – всичко това благодарение на своите специално модифицирани блокове, ламели и странични канали.

 

Continental WinterContact TS 850 P осигурява безопасност през зимните месеци.

 

За да осигурят безопасно пътуване през зимните месеци, собствениците на GLC могат да оборудват с  WinterContact TS 850 P. Тази зимна гума, която е специално одобрена от Mercedes-Benz за GLC, осигурява прецизно управление при ниски температури на сухи и мокри пътища. Освен това предлага стабилно сцепление на заснежена земя.

 

Следните продукти и размери са одобрени за Mercedes-Benz GLC

 

ЛЕТНИ ГУМИ Continental EcoContact 6 Q, 235/60 R 18 103W

ЛЕТНИ ГУМИ Continental EcoContact 6 Q, 235/55 R 19 105W XL

ЛЕТНИ ГУМИ Continental EcoContact 6 Q, 255/50 R 19 107W XL

ЛЕТНИ ГУМИ Continental EcoContact 6 Q, 255/45 R 20 105W XL

ЛЕТНИ ГУМИ Continental EcoContact 6 Q, 285/40 R 20 108W XL

ЗИМНИ ГУМИ Continental WinterContact TS 850 P, 235/55 R 19 105H XL

ЗИМНИ ГУМИ Continental WinterContact TS 850 P, 255/55 R 18 109H XL

ЗИМНИ ГУМИ Continental WinterContact TS 850 P, 235/60 R 18 103H XL

 

ЛЕТНИ ГУМИ Continental EcoContact 6 Q

 

  • Усъвършенствана шарка на протектора с цел намалени шумови емисии - EcoContact™ 6 Q имат по-ниски шумови емисии благодарение на подобрени технологии на шарката на протектора при блоковете, ламелите и страничните жлебове, без да се прави компромис с други характеристики за ефективност.
  • Изминете повече километри благодарение на каучуковата смес Green Chilli™ 2.0. - Независимо къде ви отведе пътуването, EcoContact™ 6Q ще се адаптират перфектно към условията на пътя. Усъвършенстваната каучукова смес Green Chili™ 2.0 намалява износването на гумите, така че да изминете по-голямо разстояние с тях.
  • Намален разход на гориво и емисии на CO2 - Не е задължително дългите пътувания да струват много: Благодарение на най-добрия баланс между размера на гумата и разпределението на компонентите, EcoContact™ 6Q и нейната високотехнологична каучукова смес със силициев диоксид подобряват съпротивлението при търкаляне, така че да намалите както разхода на гориво, така и емисиите на CO2.
  • Покорете всеки завой благодарение на оптимизирано сцепление и управление - Има поведение на мокра настилка, има поведение на суха настилка и има EcoContact™ 6Q. Със своята специално проектирана шарка на протектора и асиметрична геометрия на ръбовете и ламелите, EcoContact™ 6Q ви помага контролът винаги да е във вашите ръце, независимо от условията.

 

www.medina-med.com - oнлайн магазин за зимни гумилетни гумивсесезонни гуми.

 

Повече информация: сервизи за гуми на Медина Мед или 0700 20 707