Новият Mercedes-AMG G63 е изцяло оборудван с гуми за оригинално вграждане General Tire

30 Юни 2024

Новият Mercedes-AMG G63 е изцяло оборудван с гуми за оригинално вграждане General Tire

 

 

• Ексклузивно, световно одобрение за оригинално вграждане за 20-инчовия модел Grabber HTS60

• Лятната гума осигурява оптимално представяне при шофиране както на пътя, така и извън него

 

 

 

Хановер, Германия, 27 юни 2024 г. General Tire ще оборудва новия Mercedes-AMG G63, спортната версия на Mercedes-Benz G-класа, с гуми за оригинално вграждане. Този ултрависокопроизводителен SUV от тунингованите версии на AMG ще бъде оборудван от завода основно с 20-инчови летни гуми General Tire Grabber HTS60. Гумата е проектирана така, че да гарантира максимална безопасност както на пътя, така и извън него.

 

Grabber HTS60 - оптимални характеристики за безопасност както на пътя, така и извън него

 

Grabber HTS60 е издръжлива лятна гума, която е специално разработена за SUV автомобили. Тя предоставя отличен пробег дори при труден офроуд терен и се отличава с плавно шофиране при всякакви пътни условия - мокри и сухи. Иновативната шарка на протектора придава на гумата отлични характеристики за управление. Автомобилът е лесен за управление дори върху мокри повърхности. Благодарение на здравата каучукова смес, протекторът предлага и изключително представяне извън пътя. Изолираната подложка под протектора предпазва автомобила от неравности по пътя. Това намалява нежелания шум при търкаляне. Издръжливата смес на шарката на протектора намалява износването, което води до по-висок пробег и по-дълъг експлоатационен живот на гумата.

 

Тази продуктова линия гуми е одобрена за Mercedes-AMG G63 в следните размери и в много страни:

 

General Tire Grabber HTS60 MO1A, 275/50 R 20 113H XL

 

General Tire

 

Откакто е основана във Форт Мил (Южна Каролина) през 1915 г., General Tire може да се похвали с повече от 100-годишна история на компанията. През 1987 г. компанията е придобита от Continental. Днес General Tire продава гуми различни видове автомобили и индустриални превозни средства в цял свят, като е със специален фокус над гумите за автомобили 4х4. www.generaltire.eu

 

Continental разработва иновативни технологии и услуги за устойчива и свързана мобилност на хората и техните стоки. Основана през 1871 г., технологичната компания предлага безопасни, ефективни, интелигентни и достъпни решения за превозни средства, машини, трафик и транспорт. През 2023 г. Continental генерира продажби в размер на 41,4 млрд. евро и понастоящем има около 200 000 служители в 56 държави и пазари. Решенията за гуми от сектора на групата "Гуми" правят мобилността по-безопасна, по-интелигентна и по-устойчива. Нейното премиум портфолио включва леки, товарни, автобусни, двуколесни и специализирани гуми, както и интелигентни решения и услуги за автопаркове и търговци на гуми.

 

Continental осигурява върхова производителност вече повече от 150 години и е един от най-големите производители на гуми в света. През фискалната 2023 г. секторът на групата "Гуми" генерира продажби в размер на 14 млрд. евро. В подразделението за гуми на Continental работят повече от 56 000 души по целия свят и има 20 производствени и 16 развойни обекта.