Конструкция на гумите

13 Декември 2019

Колкото и еднакви на пръв поглед да изглеждат автомобилните гуми по дизайн, протектори и уплътнители всъщност значително се различават. От тях също зависи комфорта на возене, устойчивостта на превозното средство по време на път, неговия разход на гориво и сцепление с пътната настилка. Всички тези показатели днес са значително подобрени, в сравнение с решенията от преди няколко години. 

 

Нека видим тяхната конструкция, защо имат уплътнители, какъв е дизайна и особеностите на повърхнината на протектора. Ще Ви покажем, защо сервиз за гуми Медина-Мед и неговият онлайн магазин е най-добрия и изгоден избор за покупка.

 

Как се правят автомобилните гуми

Колкото и прости да изглеждат по дизайн автомобилните гуми, това не е съвсем така, защото те са съставени от около 200 вида суровини. За максималната ефективност, най-голямо значение има използваният каучук и неговите уплътнители. Той е добре подбран, за да се адаптира към околната температура, да осигурява кратък спирачен път, отлично сцепление с асфалта, устойчивост на автомобила и добра повърхнина.

 

За да получите качествени решения на отлични цени, непременно посетете сервиз за гуми Медина-Мед и специализираният онлайн магазин.

 

Какво представлява протекторът

Той на пръв поглед изглежда, като някакъв декоративен дизайн, но това не е обикновена повърхнина. Шарката на автомобилните гуми има и функционална роля, като изхвърляне на водата встрани при преминаване през гьол, което запазва сцеплението с пътя и устойчивостта. Също, протекторът значително удължава дълготрайността, защото създава условия за постепенно износване. Предназначението му още е да поема температурните колебания, образуващи се вследствие на триенето и съпротивлението. 

 

За да притежавате и Вие такива, непременно се отбийте в сервиз за гуми Медина-Мед или посетете онлайн магазина.

 

Какво включва нейната конструкция

Съвременните решения са с радиален дизайн, което означава, че разположението на кордите във вътрешността имат радиална структура, образуваща т.н. пояси, намиращи се успоредно на протектора и уплътнителите. От друга страна, подобна конструкция на автомобилните гуми прави изделието по-гъвкаво и приспособимо на различните неравности по пътя, а също е и с по-добро сцепление и устойчивост на износване. 

 

За да е максимално здрава цялата конструкция, в горния слой са използвани стоманени корди в радиална повърхнина, а в краищата има уплътнители за повишена стабилност. По този начин, горната повърхнина остава максимално защитена от спукване и е устойчива на удари в остри предмети и е с подобрено сцепление. За да притежавате подобни, заповядайте в сервиз за гуми Медина-Мед и специализираният ни онлайн магазин.

 

Какво ще открием в Медина-Мед

  • адекватно и професионално обслужване в онлайн магазина;

  • голяма гама от разновидности на отлични цени;

  • атрактивни оферти и модерно оборудване на целия сервиз за гуми;

  • бързи доставки и качествени решения.

Уважаеми Клиенти,

 

Всички поръчки, направени в онлайн магазин МЕДИНА МЕД ® (www.medina-med.com) на дата 24 май 2024 г., ще бъдат обработени и изпратени съгласно стандартните условия за съботно работно време на Спиди.

 

Повече информация: 

Тел: 0700 20 707

E-mail: eshop@medina-med.com

 

Празнично работно време - сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ®:

 

 

24 Май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

 

Прилага се за всички сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ® - София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе, Хасково, Добрич, Велико Търново и Благоевград. 

 

 

Екипът на МЕДИНА МЕД ®