Кои са най-известните производители на гуми

18 Март 2019

В световен мащаб се произвеждат много видове гуми от различни производители, но само малка част от тях са се доказали с надеждни и висококачествени решения. Днес в кратката ни статия ще се опитаме да ги споменем и опишем накратко, така че да получите пълна представа за лидерите в бранша.

 

Кои са най-популярните производители на гуми

Нека направим кратък списък на отделните брандове, предлагащи наистина доказали се през годините предложения, както за леките автомобили, така и за тежкотоварните превозни средства:

  • Сontinental - със своето първо място в Европа и четвърто на международно ниво, немският разработчик се нарежда сред лидерите в бранша, предоставяйки на потребителите изключително надеждни стоки;

  • Michelin - най-големият бранд с общо над 10 придобити по-малки компании от отрасъла, разработчикът се превръща в един от гигантите на пазара;

  • Goodyear - със седалище в град Акрон (Охайо), американската корпорация към днешна дата произвежда модели за леки, товарни и състезателни автомобили;

  • Pirelli - създадена на 28 януари 1872 година, компанията към днешна дата притежава 24 завода в 13 държави. Тя е пета по големина в света и произвежда продукти за автомобили, мотоциклети, джипове и микробуси;

  • BFGoodrich - Е основана 1870 и е първият американски производител на гуми, през 1903 първият автомобил пресичащ САЩ е бил оборудван с BFGoodrich. През 1990 година е придобита от френската компания Michelin.

 

Какво ги отличава един от друг

Въпреки, че всички по-горе описани брандове се занимават с една и съща дейност, те имат свои индивидуални ръководства и политики. Всеки от тях провежда самостоятелни изследователски дейности и въз основа на това регистрира собствени патенти, чието внедряване в продуктите им всъщност им позволява да се налагат в различни степени на пазара в условия на ожесточена конкуренция.

 

Изследванията са насочени на първо място към структурата и техническите качества на използваната каучукова смес и на второ, към дизайна на протектора, от което всъщност до голяма степен зависи надеждността на превозното средство на пътя.

 

Как да направим правилният избор за нас

На база широкия продуктов каталог от марки, много начинаещи, а дори и напреднали шофьори се затрудняват в избора и често се питат на кои продукти да заложат. Най-добрият показател за определяне на доверието са препоръките от хората, ползвали вече съответните продуктови решения. В интернет пространството вече има различни тематични форуми, където е удачно да попитате за препоръки относно нуждите Ви.

 

Какво ни предлагат от Медина-Мед

Ние смятаме, че който и от гореописаните марки да изберете, няма да сгрешите, защото всички те са световно признати в своите области и много хора вече са се убедили в настоящите им продуктови предложения. При нас в онлайн магазина ще можете да откриете всички аналогични стоки на атрактивни цени и със съответната гаранция.

И помнете, че дори и да се нуждаете от специалисти, които да отстранят настъпила повреда, заповядайте в сервиз за гуми Медина-Мед, където ще Ви посрещнат и изпратят с усмивка, а качеството на свършената работа ще е най-доброто, така че заповядайте!