Кога се слагат зимните гуми?

22 Октомври 2018

Ако трябва прецизно да направим преценката си, то значи следва да погледнем към температурите. В случай, че се прогнозира запазване на градусите под +7, то спокойно преминете към “зимната екипировка”. Според изследвания на ADAC, при над + 7 градуса по Целзий, дори и новата и качествена зимна гума е с по-дълъг спирачен път от употребяваната лятна.

 

Колко години може да се кара с едни и същи гуми за зимата?

Докато грайфера не се износи до допустимия минимум и каучука не започне да се пука и втвърдява - двата изключително важни фактора, на които да се набляга при определяне на външната пригодност.

 

  1. За добрата цялост на грайфера са предвидени специалните индикатори, представляващи по-плитки малки белези в самия канал. Когато дълбочината на грайфера се изравни с белега, това е знак за подмяна. Дълбочината се определя още и чрез шублер или друго подходящо измервателно средство. Тя не бива да е под 3 мм - минимумът за добра проходимост при сняг.

  2. Относно твърдостта на каучука, тя и с пръст може да се определи, като натиснете с палец - усеща се леко пропадане. Ако се създава впечатление, че натискате върху камък, не е добра индикация.

  3. Важно е също да следвате препоръките на производителя относно продължителността на употребата. След пета-шеста година на ползване, поне веднъж годишно ходете на сервизен преглед.

 

Как се съхраняват тези гуми?

Задължително условие при съхранение е да се намират на сухо, хладно и чисто място. В противен случай, ако те са изложени на преки атмосферни въздействия за периодите от седмици и месеци, повърхността им изсъхва и се напуква. Това води до намаляване на експлоатационните качества и годността за употреба.

 

Избягвайте съхранение в близост до източници на топлина (печки, тръби от парна инсталация и т.н.) и почистете повърхността от мазни смазочни и горивни препарати. Те ще въздействат негативно върху повърхността на каучука и той по-бързо ще стане негоден. Най-благоприятната среда е на сянка и на закрито място, за да не са под пряко природно въздействие.

 

Какво ни предлага Медина-Мед като избор за зимата?

При нас Ви очаква цяла верига от сервиз за гуми, оборудвана с последно поколение специализирано оборудване и съчетано с професионални екипи. Това гарантира високото качество и бързината на услугата, а цените ни са без аналог, особено като ги съпоставим спрямо нивото на обслужването.

 

На вашето внимание предлагаме и специализирания магазин за гуми онлайн, който е зареден максимално с най-различни разновидности за добър избор. В случай на нужда от съдействие, задължително се свържете с нас, за да Ви окажем нужната помощ.