Какво да направим от стари автомобилни гуми

19 Ноември 2018

Често старите и непотребни автомобилни гуми биват изхвърляни, за да не заемат излишно място, но от тях могат да се направят много различни декорации и мебели за градината. В поредния ни материал ще дадем съвет как да ги употребите рационално и ще споделим някои идеи в тази посока.

 

Декорация за градина

Могат да се превърнат в отделни елементи от една цялостна и креативно изработена декорация. Подходящи са за направата на саксии за цветя и красиви разноцветни рингове, оформящи отделна зона за игра на децата например. Ако развихрим още повече фантазията си, ще разберем че са идеални за създаването на различни алпинеуми и фигурки, с които да изненадате всеки посетител на дома Ви.

 

Идеи за приложението им

Да разгледаме методите за приложение извън градината и двора. Например, да ги използвате за изработването на:

  1. Стилен и красив стол - покривайки горния и долния край на гумата с шперплат и обхващайки ги изцяло с дебело въже, ще изработите невероятен естетически добре изглеждащ стол за сядане.

  2. Легълце за домашния любимец - изрязва се протектора и във вътрешността се поставя седло от стар стол. След това леглото се декорира подходящо отвън, например чрез добавяне на отпечатъци от животински лапички и готово.

  3. Декоративен кладенец - вземете няколко гуми една върху друга и ги боядисайте във вид на иззидани тухли. Направете отгоре миниатюрно покривче, в чиято среда да виси от въженце кофичка. Вече имате добре изглеждащ декоративен кладенец.

  4. Рафт за инструменти - Позиционирайте в изправено положение, боядисайте в подходящ цвят и във вътрешността прикрепете равномерно малки рафтчета и подредете инструментите си.

 

Надяваме се, че успяхме да подгреем въображението Ви с няколко предложения за приложение на стари гуми. Сега е Ваш ред!

 

Идеи за превръщането им в мебели

Добре изработената мебел от гуми изглежда впечатляващо и в същото време е удобна за употреба. Най-лесният вариант е чрез предварителното боядисване на две части, като едната служи за седло, а другата за облегалка. Върху тях се поставя единична кръгла, спрямо вътрешния диаметър седалка, предварително тапицирана. Двете части се разполагат на буквата Г и могат да се използват.

 

Направи си красива стъклена маса за пиене на кафе. Вземи две гуми и ги постави една над друга. Боядисай ги и отгоре им сложи прецизно изрязано стъклено кръгло покритие, върху което се нареждат съдовете.

 

Ако обаче Вие се нуждаете от нови модели, заповядайте в сервиз Медина-Мед, където ще бъдете обслужени от висококвалифицирани експерти в областта и ще получите професионална консултация на достъпни цени. Разбира се получавате и възможността да посетите някой от физическите ни сервизи в големите градове на страната и да се убедите в професионализма ни на място. Заповядайте, ние Ви очакваме!