Какви зимни гуми да си купим

29 Януари 2020

Зимния сезон е характерен с големи снегонавявания и снеговалеж. Това са фактори, които налагат покупка на нови зимни гуми. Какви модели да изберем и как да направим правилния избор от различни марки, като Goodyear, Michelin, Continental, Dunlop и т.н? Достъпни ли са те в онлайн магазина на Медина-Мед?

 

Кога трябва да сложим зимни гуми

Според регламентите на закона за движение по пътищата, това трябва да се случи началото на ноември месец. Смята се, че през този период ниските температури вече са факт и условията го позволяват. Според експертите, времето за покупка на нови “обувки“ и различни модели от сервиз за гуми Медина-Мед е настъпило при трайно задържане на климата под 7 °C. Това могат да бъдат решения на марките Goodyear, Michelin, Continental, Dunlop и др.

 

Какви модели да изберем

При избора на нови решения за ниските температури, трябва да се съобразим с различни фактори, като:

  • размер - той обикновено се намира върху страничния борд и изглежда в следния вид 205/55R16. Първата цифра обозначава ширината на автомобилните гуми в най-широката им странична част. Втората цифра е процентното съотношение от широчината, а буквата - радиална структура. Последната цифра Ви показва големината в инчове;

  • особености на протектора - плътност на ламелите, широчина на каналите, наличие на шипове;

  • профил - височина на профила е решение за избор на модели от Goodyear, Michelin, Continental и Dunlop, достъпни в онлайн магазина на Медина-Мед;

  • климатични условия - обикновено се делят на скандинавски (нордически) и общоевропейски (алпийски). Това се налага поради различията в диапазона на ниските температури.

 

У нас за предпочитане е изборът и покупката на нови общоевропейски автомобилни гуми за ниски температури Goodyear, Michelin, Continental, Dunlop от онлайн магазин Медина-Мед.

 

Защо да се доверим на Медина-Мед

Защото в онлайн магазина и сервиза на Медина-Мед ще откриете огромно многообразие от нови модели за ниските температури на най-достъпни цени. При нас получавате избор за покупка от марки, като Goodyear, Michelin, Continental, Dunlop. В който и от физическите сервизи да предпочетете да дойдете, ще Ви посрещнат нашите специалисти, които ще направят всичко по силите си да отстранят неизправностите.

 

Когато искате да направите избор и покупка на нови зимни гуми, заповядайте в онлайн магазина, където ще получите подходящи за ниските температури модели от брандове, като Goodyear, Michelin, Continental, Dunlop и други. При затруднения, винаги през работни дни можете да се свържете със сътрудниците ни, които с радост ще съдействат и заедно ще направите подбора.