Как се избират зимни гуми

27 Декември 2020

С идването на зимата идва и подготвителния момент за ниските температури със слагането на зимни гуми на своя автомобил. Какво е специфичното при тях и особеностите при избора на автомобилни гуми? Защо е важно да са нови и какво ни съветват от сервиз за гуми Медина-Мед и техния онлайн магазин?

 

Какво са зимните гуми и как функционират

На първо място, те притежават специфичен каучук, чиято способност да остане гъвкав и достатъчно мек в студа, позволява на автомобила да е стабилен на пътя, което летните варианти не могат да осигурят. На второ място, зимните гуми имат специфичен грайфер на протектора, чийто канали позволяват достатъчно добро сцеплението със заснежения терен и автомобила да остане управляем през зимата. 

 

Ето защо е важно при ниските температури да поставяме именно нови автомобилни гуми за съответния сезон, а не да шофираме целогодишно с едни и същи модели. За повече информация, посетете онлайн магазина на сервиз за гуми Медина-Мед.

 

Какво да гледаме, когато купуваме гуми

Съществуват някои важни особености, на които е задължително да обърнем внимание, когато правим своя избор на нови автомобилни гуми:

  • производител - популярните и доказали се вече брандове в областта са по-надеждни. Те трябва да имат голям процент положителен потребителски отзвук и да са от отдавна на пазара (минимум 10 години);

  • модел на протектора - изборът е с оглед на условията, в които ще се управлява автомобила. Ако в региона Ви често се почиства снега, то изберете по-обичаен протектор, но ако липсва почистване, заложете на по-агресивен модел;

  • планиран пробег - ако знаете, че за сезона ще изминете голям пробег, то със сигурност се насочете към нови автомобилни гуми, а не към употребявани решения.

 

Разбира се, има и други особености при избора на зимни гуми за ниските температури, но те са стандартни за всички модели, като скоростен индекс, големина, товароносимост и т.н. Все пак, при нужда от професионална помощ, обърнете се към сервиз за гуми Медина-Мед или посетете техният онлайн магазин.

 

Защо е важно автомобилните гуми да са нови

Най-важният момент при покупката на зимни гуми е състоянието на техния каучук при ниските температури. При новите решения от сервиз за гуми Медина-Мед, характеристиките и състава на каучука са напълно запазени със своите 100%-ви качества. За повече информация, посетете нашия онлайн магазин.

 

Как Медина-Мед ни помагат през зимата

Нашият сервиз за гуми и онлайн магазин помага, като осигурява професионална помощ на всеки наш клиент и широк асортимент от модели, марки и видове за избор. Също предоставяме услуга за покупка и подмяна на зимните гуми на невероятно достъпни цени, така че при нас със сигурност няма да похарчите голяма сума, а колата Ви ще е добре “обута” за ниските температури.