КАК НАЙ-ДОБРЕ ДА РЕШИМ КОЛКО ПАРИ ДА ДАДЕМ ЗА НОВИ ЛЕТНИ ГУМИ?

25 Февруари 2021

За повечето шофьори един от знаците за настъпващата пролет и затоплянето на времето е смяната на зимните с летни гуми. Немалка част от тях също така установяват, че летните им гуми вече не са в кондиция за шофиране и че е време да обуят с нови „обувки“ своята любима играчка. И тук идва познатата дилема – кой модел да изберат и колко пари да дадат?


Спестяването от нови гуми и изборът на бюджетни, които са на по-ниски цени от първокласните гуми, не се препоръчват от гледна точка на сигурността, но и по икономически причини, смята Лука Шировник, ръководител на техническото обслужване на клиенти в Continental Tires за Югоизточна Европа.


„Безспорно бюджетните гуми имат по-ниска цена, но те не биха били по-евтиният избор, ако трябва да се сменят по-често от първокласните гуми. Освен това всички гуми подлежат на стриктни тестове и инспекции, така че повечето от тях ще отговарят на стандартите за качество, но е малко вероятно бюджетната гума да има същото поведение като първокласната. Гумите на първокласните марки имат своята дълга история в индустрията за гуми. Голямата конкуренция на пазара води до постоянното покачване на стандартите и всеки производител се стреми да създаде най-добрия възможен продукт. Първокласните гуми струват повече от бюджетните, защото потребителят, освен за качество и гарантирана ефективност, плаща и за технологията и инвестираното време. Двата вида гуми изглеждат много сходно, но е важно да се подчертае, че процесът на тяхното създаване и разработване е много различен. Първокласните гуми са създадени да отговарят на най-стриктните стандарти и да предлагат най-доброто поведение, следователно и безопасност“, сподели Лука Шировник.

 

Въпреки че на пръв поглед изглежда, че бюджетните гуми са най-рентабилни поради по- ниската си цена, всъщност първокласните гуми са тези, с които ще спестите пари. Това е така, защото те са изработени от висококачествен каучук и са проектирани с шарка на протектора, която може да се справи с износването на профила по съвсем различен начин от гумите от по-нисък ценови клас. Ето защо първокласните гуми ще ви осигурят по-голяма пътна безопасност, икономия на гориво и по-дълъг живот.

 

„Тъй като гумите са единственият контакт между превозното средство и пътя, трябва да помислите дали си струва да спестите от тях, защото дори когато карате по-стар модел автомобил, те могат да бъдат един от ключовите фактори за безопасност. По-старите автомобили не разполагат със съвременните системи за помощ и безопасност, които сега са неразделна част от всеки нов автомобил, затова е още по-важно на тях да се поставят качествени гуми. Изводът е, че няма смисъл да се пести от гуми, защото от тях зависи поведението на автомобила на пътя, независимо дали е стар или нов“, в заключение споделя Шировник, ръководител на техническото обслужване на клиенти в Continental Tires за Югоизточна Европа.

 

ПЪРВО БЕЗОПАСНОСТТА, ПОСЛЕ ЗАБАВЛЕНИЕТО
Мотото на лятната маркетингова кампания на Continental е послание за всички, че пътната
безопасност няма алтернатива. Всеки, който обаче реши да закупи нов комплект летни гуми
Continental от оторизирани дистрибутори през този летен сезон, няма да пропусне
забавлението, защото ще получи комплект LEGO® като подарък. Предложението е валидно
от 15 март до 30 юни или до изчерпване на наличността. Можете да намерите повече
информация на www.continental-promotion.com.
________________________________________________________________________________________________
Continental разработва първи по рода си технологии и услуги за устойчива и свързана мобилност на хора и стоки. Основаният през 1871 г. технологичен концерн предлага безопасни, ефикасни, интелигентни и достъпни решения за превозни средства, машини, трафик и транспорт. През 2019 г. Continental постигна продажби на стойност 44,5 милиарда евро и понастоящем има повече от 233 000 служители в 59 държави и пазари. През 2021 г. компанията празнува своята 150-годишнина.
Бизнес подразделението за гуми има 24 обекта за производство и развойна дейност в цял свят. Continental е един от водещите производители на гуми с над 56 000 служители и осъществи продажби на стойност 11,7 милиарда евро през 2019 г. Continental се нарежда сред технологичните лидери в производството на гуми и предлага богата гама продукти за пътнически автомобили, товарни и специализирани превозни средства, както и за велосипеди и мотоциклети. Чрез непрекъснатите си инвестиции в научноизследователска и развойна дейност Continental има голям принос за безопасната, рентабилна и екологично ефективна мобилност. Портфолиото на бизнес подразделението за гуми включва услуги за търговци на гуми и за автомобилни паркове, както и цифрови
системи за управление за гуми.