Как да съхраняваме правилно джанти

29 Юли 2019

Често, когато се налага да съхраняваме старите джанти, ние просто ги оставяме някъде, където няма да ни пречат. Подобно отношение обаче е пагубно, особено за алуминиевите и летите джанти. За това, сега ще стане дума за правилните условия на съхранение и методите за почистването им.

 

Как най-добре да съхраним нашите джанти

Важно условие е помещението да е с непроменлива влажност и с вътрешно допълнително отопление. Дори и гаражът е подходящо помещение, но ако са спазени споменатите условия. Добър вариант е да се държат на тъмно и по-далеч от абразивни течности или такива, чието съдържание може да повреди бляскавия им емайл. Това са например смазочните масла, бензин, грес и т.н.

 

Как се почистват

Колкото и излишно да Ви звучи почистването, това не е така, защото мръсотията по тях действа пагубно за покритието им и това ще ги съсипе. Препоръчва се употребата на специален почистващ препарат, без съдържание на ацетон и амоняк, които допълнително ще повредят най-горния слой. За да извършите правилното почистване и да запазите целостта на джантите си, приложете следните препоръки:

  • в никакъв случай не използвайте почистващи кърпи или четки, които има опасност да повредят по някакъв начин емайла и външността на изделието;

  • при изплакването, задължително обърнете внимание на местата, където има вероятност да остане от използвания почистващ препарат. Той трябва да се отстрани напълно, за да се предотврати образуването на ръжда и корозия;

  • не използвайте за измиването силна струя вода, за да се избегне образуването на микропукнатини или деформации. По-добрият вариант е да поливате с някакъв съд от кофа с вода.

 

Не се препоръчва изкуственото изсушаване с уреди за горещ въздух. По-добре, попийте останалата влага с мека суха кърпа и допълнително нанесете водоотблъскващ препарат.

 

Как се подреждат

Експертите съветват да ги държим окачени на стената, висящи на здрави ремъци върху куки или да ги поставим в картонени кутии. Те действат като основа, не позволяваща каквато и да е деформация на крехкия материал. По този начин си гарантираме, че по невнимание няма да ги ударим с нещо и да ги изкривим. Ако съществува подобна опасност, то добър вариант е и отгоре да ги покрием с мек пълнител, като дунапрен. Така допълнително ще ги предпазим.

 

Какво ни съветват от Медина-Мед

Ако се грижим добре за джантите си и им подсигурим нужните условия за продължителен престой, те ще ни се отблагодарят, служейки ни безпроблемно дълги години. Ако не успявате да премахнете гумите от джантите си, посетете ни в нашия сервиз за гуми, където ще изпълним услугата за изключително кратко време, защото работим с професионални инструменти и на достъпни цени. Ако се нуждаете от допълнителна консултация, посетете ни онлайн и се свържете с наш консултант. Очакваме Ви!

Уважаеми Клиенти,

 

Всички поръчки, направени в онлайн магазин МЕДИНА МЕД ® (www.medina-med.com) на дата 24 май 2024 г., ще бъдат обработени и изпратени съгласно стандартните условия за съботно работно време на Спиди.

 

Повече информация: 

Тел: 0700 20 707

E-mail: eshop@medina-med.com

 

Празнично работно време - сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ®:

 

 

24 Май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

 

Прилага се за всички сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ® - София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе, Хасково, Добрич, Велико Търново и Благоевград. 

 

 

Екипът на МЕДИНА МЕД ®