Как да пестим гориво с добри гуми

25 Март 2019

По-опитните шофьори знаят как да пестят гориво, но не всички са наясно как точно става магията и кои са влияещите на това фактори. Ето защо решихме да напишем отделна статия и да споделим малко тайни по въпроса.

 

Как чрез гумите може да се спести гориво

  1. На първо място, до икономия ще доведе пониженото тегло. При избора е препоръчително да насочите вниманието си и върху килограмите. Такива са например нископрофилните модели.

  2. Малкото съпротивление също е предпоставка за намаляване на консумацията.

  3. Редовно следете налягането и го поддържайте в препоръчителните от производителя стойности. По-ниската величина със сигурност ще увеличи разхода и ще спомогне за по-бързото износване на протектора.

  4. Четвъртият неоспорим факт е употребата на чисто нови енергоспестяващи варианти, защото производителите постоянно се стремят да внедряват технологии за понижено съпротивление по време на движение.

 

Нашата препоръка е да не се вманиачавате в максималното понижаване на разхода на гориво, защото тестовете показват, че при опитите за засилване на ефекта води до загуба на други качества на колелата. Например, сцеплението при аквапланинг намалява, а се удължава спирачния път.

 

Тоест, ефектът за спад в консумацията е възможен, но в определени граници.

 

Само по-скъпите гуми ли могат да водят до икономия

Вече се произвеждат решения с индекс за икономия от А до G. Колкото той се приближава до буквата А, толкова по-нисък е разхода. Тоест, при покупката е нужно да обръщате внимание на въпросния показател и да се стараете да вземате модели, които ще Ви пестят повече пари. Разбира се, по-евтината покупка винаги е свързана с по-ниски параметри от по-скъпата, така че е важно правилно да преценявате съотношението на техническите характеристики и дали по-евтиното наистина е по-изгодно.

 

По-скъпите варианти трябва да се разглеждат не просто като покупка на аксесоар, а като инвестиция, даваща по-голям пробег за изминаване и пестене от бензин или газ и съответно възвращаемост.

 

Какви други фактори има

Теглото на превозното средство е от значение. Постарайте се максимално да олекотите колата си, отстранявайки тежките товари от багажника. Всичко, създаващо въздушно съпротивление ще Ви струва допълнителни пари за зареждане. Това са например, излишните спойлери и всякакви добавки към външния вид от рода на багажник на тавана. Не оставяйте двигателя да работи на празни обороти и потегляйте плавно на светофари и кръстовища.

 

Какво ни предлагат от Медина-Мед

При нас можете да откриете чисто нови “обувки” за автомобила си от различни световни брандове, указващи влияние върху консумацията. Разбира се, ако не сте уверени в избора си, свържете се с консултантите ни и те с радост ще обсъдят с Вас подробностите и ще препоръчат подходящ вариант. Посетете също и някой от нашите сервизи за гуми, разположените в цялата страна, където на място да разговаряте с майсторите ни.

Уважаеми Клиенти,

 

Всички поръчки, направени в онлайн магазин МЕДИНА МЕД ® (www.medina-med.com) на дата 24 май 2024 г., ще бъдат обработени и изпратени съгласно стандартните условия за съботно работно време на Спиди.

 

Повече информация: 

Тел: 0700 20 707

E-mail: eshop@medina-med.com

 

Празнично работно време - сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ®:

 

 

24 Май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

 

Прилага се за всички сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ® - София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе, Хасково, Добрич, Велико Търново и Благоевград. 

 

 

Екипът на МЕДИНА МЕД ®