Как да организираме колата си

3 Декември 2018

Поддръжката и добрата организация на колата е гаранция за дълготрайност, безпроблемна употреба и много спестено време. Как да поддържаме отлична чистота и техническа изправност в автомобила си ще научим в следващите редове.

 

Пътувате ли с домашни любимци

Почти със сигурност ще вземем домашния си любимец, ако заминаваме за няколко дни на море или на почивка или на друго място. Ако Вие отглеждате в дома си животно, то най-добрият вариант е да му вземете специална пластмасова клетка, в която ще стои кротко и няма да прави бели при пътуването. Препоръчително е кутията да я вземете 2-3 дни преди заминаването, за да има възможност животното да свикне с нея.

 

Колко често миете колата си

Замисляли ли сте си някога за този въпрос?! Отговорът вероятно ще е: когато се изцапа! Всъщност като цяло той е верен, но за да запазим външността на превозното си средство отлична, е нужно през лятото например по-често да го мием. Изисква се защото тогава поради сухия климат, наситеността на фини прахови частици във въздуха е значително по-голяма.

 

Какво държите в жабката си

За добрата организираност на колата, в жабката е нужно да се слагат само малките и полезни за нас вещи:

  • документите на превозното средство - първите неща, задължително присъстващи там. Така при полицейска акция ще можем бързо да извадим нужните документации;

  • мокри и сухи кърпи - винаги съществува вероятността да се изцапаме и да трябва да се изтрием. Само се пресягаме и готово;

  • вода за пиене - особено през пролетта и при продължително шофиране, шишенцето с минерална вода е задължително;

  • фенерче - през нощта постоянно изникват случаи да си светнем на определено място.

 

Какво означава безшумни гуми

Редовна поддръжка на гуми, като например проверка на тяхното налягане чрез манометър и измерване дълбочината на протектора. Извършва се дори и с кибритена клечка, поставяща се в грайфера с отбелязване докъде е пропаднала клечката. После това разстояние се измерва с малка линийка и то не трябва да е под 1,6 мм за летните и 4 мм за зимните.

 

За да не генерират допълнителен шум по време на път, трябва да са добре балансирани и да нямат изкривяване или деформация на каучука. Знайте, че всяко нарушение на повърхността, която е в директен контакт с пътната настилка ще е предпоставка за създаването на допълнителен шум.

 

С какво може да Ви помогне Медина-Мед?

Ако не искате да рискувате здравето на Вас и на семейството Ви, когато сте на път, заповядайте в сервиз за гуми Медина-Мед. Във всеки един от нашите сервизни центрове в големите градове на България Ви очакват истински професионалисти в областта, в чиито ръце се намира най-модерното и технологично издържано оборудване. То ще им послужи без проблеми и за изключително кратко време да открият и отстранят неизправностите.

 

Също така, имаме създаден изключително добре зареден интернет магазин, където предлагаме чисто нови и оригинални маркови онлайн гуми на наистина конкурентни цени и с гаранция за високо качество и дълготрайност. Ако в съзнанието Ви възникнат допълнителни въпроси, относно предлаганото от нас, няма проблем да отговорим, стига да се свържете с операторите по един от посочените в сайта начини. Очакваме Ви!