Как да изберете правилния автомобил за вас

27 Ноември 2019

Покупката на автомобил и нови гуми е свързан с предварителното предвиждане на съответния бюджет,  а ние с цел да спестим прибягваме към модел превозно средство втора ръка. Нека видим дали това е добро решение, как лесно да преценим кой автомобил е най-подходящ за нас и кои са опасностите.

 

Защо е важно да планираме бюджета при покупка на автомобил

Много често се втурваме в правенето на импулсивни покупки на коли втора ръка и не планираме правилно бюджета за тях, което често води до различни финансови трудности. Не преценяваме факта, че след придобиването следват и други допълнителни разходи, като застраховки и прехвърляне. Ето защо, за да направим правилния избор на ново или втора ръка превозно средство, експертите препоръчват предварително да планираме бюджета си и да го включим във финансовия си план.

 

Какви са опасностите при покупка на втора ръка превозно средство

  • Опасността да попаднем на некоректен търговец, който да ни каже, че е сменил различни авточасти и консумативи по колата, а те да не са сменени;

  • Съществува опасност малко след покупката, да се появят определени дефекти по окачването, ремъците или други места, където предишният собственик е правил ремонти, но не Ви е уведомил за тях;

  • Непременно се уверете, че употребяваният автомобил, който възнамерявате да закупите, не е запориран. Това ще затрудни използването на някои услуги в КАТ, като регистрацията му на Ваше име. Проверката се прави в интернет по VIN кода или в КАТ (за предпочитане).

 

Как да направите избора спрямо вашето ежедневие

Важно е внимателно да анализирате ежедневието си и да прецените какъв точно автомобил ще Ви е нужен. Това значително ще спомогне за стесняването на кръга от възможни варианти за покупка. Например ако ежедневието Ви е свързано с чести пътувания и Ви е нужно икономично превозно средство, то седанът е подходящ вариант. Ако например изискването Ви е за повече мощ през ежедневието, определено трябва да се насочите към последното поколение спортни автомобили и да си приготвите по-голям бюджет.

 

Защо е важно след това да изберете правилните гуми

За да си осигурите подходяща сигурност и устойчивост на превозното средство, то трябва да е оборудвано с правилните гуми. Те са връзката на колата с пътното платно и изборът им е много важен за да осигурите устойчивост, добро управление и безопасност на себе си и пазажерите в колата.

 

Какво ни предлагат от Медина-Мед

Покупката на нов автомобил и нови гуми за ежедневието е за предпочитане пред тези втора ръка, въпреки по-високата си цена. Тя до някъде се компенсира от липсата на нужда да ходите на сервиз за гуми за проверка на масла, ангренажен ремък и т.н. В същото време, новата кола създава много по-рядко дефекти и е в гаранция. Вероятно вече се досещате, че стойността всъщност е значително по-ниска отколкото изглежда, да не говорим, че след излизане от магазина, превозното средство поевтинява с още 10%.