GOODYEAR се подготвя за най-голямото световно състезание по издръжливост.

20 Август 2021

24 часа, 1600 спирки за зареждане с гориво, 5000 км равни състезания, 340 км/ч максимална скорост. Добре дошли в 24 -те часа на Льо Ман!

 

89-ото издание на 24-те часа на Льо Ман този уикенд е не само най-престижното състезание за издръжливост на планетата, но и решаващо събитие и за Goodyear. След като стана изключителен доставчик на гуми за състезания от клас LMP2 на европейската и световната сцена, Goodyear се подготвя за мащабна операция за подпомагане на 26 автомобила в Льо Ман. В подкрепа на всеки отбор в LMP2, най-големия клас, Goodyear ще достави гама от гуми и ще работи директно с екипите по време на цялото състезание, за да им помогне да извлекат възможно най-доброто представяне на гумите. Goodyear се завърна на 24-те часа на Льо Ман миналата година и завърши с две коли на подиума в открито състезание. Оттогава Goodyear е назначен за изключителен доставчик на гуми за LMP2 в Световния шампионат за издръжливост на FIA (WEC) и Европейската серия Le Mans (ELMS), включително 24-те часа на Льо Ман.

 

 

GOODYEAR НЯМА ДА Е САМО НА ПИСТАТА

 

Присъствието на Goodyear в Льо Ман се простира и извън пистата. Зрителите ще могат да видят и Цепелинът на Goodyear, летящ над пистата по време на цялото състезание. Цепелинът ще осигури изглед от въздуха на състезанието за Eurosport и ще предлага VIP полети за нашите гости. Глобалната икона се завръща в Льо Ман за втора поредна година, завършвайки европейското лятно турне, което включи посещения във Великобритания, Германия, Италия, Словения, Чехия, Полша и Дания.

 

Относно Goodyear

 

Goodyear е една от най-големите компании за гуми в света. В нея работят около 72 000 души и произвежда своите продукти в 54 съоръжения в 23 страни по света. Двата й иновационни центъра в Акрон, Охайо, и Колмар-Берг, Люксембург, се стремят да разработват най-съвременни продукти и услуги, които определят технологиите и стандартите за производителност в индустрията.