Елементи за поддръжка с помощ от специалист

14 Януари 2019

Както всяка друга машина, така и автомобилът изисква периодична поддръжка, за да може той да ни служи дълги години. За целта съществуват определени специфични елементи, които е препоръчително да се извършват от специалист и сега ще ги разгледаме и обясним.

 

Защо в крайна сметка трябва да се доверим на специалисти

Експертите са с дълъг практически и теоретичен опит и познават материята в детайли. Те са поправяли десетки и стотици моторни превозни средства и са наясно с тяхното устройство и функционалност. В тази връзка, вероятността правилно да диагностицират неизправността, да я открият и отстранят е значително по-голяма от човек, който има любителски познания в областта.

 

Диагностика на двигателя

Диагностицирането се извършва чрез специално компютърно оборудване, прикачващо се към електрониката на мотора. Така, експертът получава пълна информационна картина на работните механизми и може значително по-бързо и точно да констатира проблема. Също, в сервиза сътрудниците ни разполагат с множество и различни професионални инструменти, позволяващи им за кратко време да премахнат проблема.

 

Ротация на гумите

Ротацията означава смяна на местата, като с това се цели по-равномерното износване и съответно удължаване на експлоатационния период. Тоест, предните се преместват отзад, а задните отпред. Производителите обаче са на мнение, че по-добрият вариант е редовното обслужване и употребата на качествени гуми, с цел повишаване степента на безопасност и сигурност на пътя.

 

Зареждане на климатика

Климатикът е средството в автомобила, което ще поддържа комфортния микроклимат в салона през летните горещини. За да работи той коректно е необходима поддръжка, като зареждането му с фреон. Процесът се осъществява със специална апаратура и от експерт, поради спецификите му. За да разберете, че климатика се нуждае от зареждане, забележете през колко време се включва и изключва. Ако това се случва на всеки 5-20 секунди, то той е с твърде ниско налягане.

 

Ремонт на окачването

Окачването е механизмът, осигуряващ комфортно пътуване, поемайки дребните неравности по пътя и подобрено сцепление с пътната настилка. Ето защо е необходима периодичната му поддръжка. В сервизния център, след полагането на автомобила върху подемник, се извършва проверка на амортисьорите, пружините, носачите, крепежните болтове и т.н.

 

Какво препоръчват Медина-Мед

Ние препоръчваме следните съвети:

  • редовно подлагайте своето МПС на диагностика при специалисти;

  • винаги подменяйте неизправните авточасти, за да осигурите на вас и пасажерите безаварийно пътуване и безопасност на пътя;

  • купувайте само оригинални части, за да си гарантирате безопасност и дълготрайност на МПС;

  • посещавайте само оторизирани сервизни центрове, оборудвани с най-съвременните и технологични апаратури за диагностика и ремонтни дейности;

  • предварително проучвайте избраната от вас компания, търсейки за нея мнения от вече използвали я потребители.

 

Можете също да се доверите и на нас, защото работим само със специално обучен персонал и добре оборудвани сервизни центрове из цялата страна. Работим изключително бързо и качествено, благодарение на по-гореизброените предимства. Притежаваме също и магазин за маркови онлайн гуми, така че доверете ни се. Очакваме Ви!