Електрически Mercedes EQA, оригинално оборудван с гуми Continental EcoContact 6 and WinterContact TS 850 P

17 Февруари 2022

Електрически Mercedes EQA, оригинално оборудван с гуми Continental

 

 

Mercedes избра първокласни продукти от Continental, за да оборудва своя нов изцяло електрически SUV от семейството EQ. Новият EQA ще излезе от линията с гуми EcoContact 6 в размери от 18 до 20 инча. Mercedes също така предлага фабрично зимни гуми с висока безопасност: WinterContact TS 850 P. Continental намали съпротивлението при търкаляне на EcoContact 6 с 15 процента в сравнение с предишния модел. Специална каучукова смес, оптимизирана за ниско съпротивление при търкаляне, намалява деформацията на гумите, причинена от тежки товари по време на шофиране. По-ниското съпротивление при търкаляне означава по-малко потребление на енергия. За електрическите превозни средства това може да увеличи обхвата с три до четири процента. Ефективните гуми на Continental също имат къс спирачен път и отлична стабилност в завой дори при високи скорости, плюс много добър пробег.

 

Клиентите на Mercedes EQA могат също да изберат подходящи зимни гуми още при поръчка. Тук Continental предлага WinterContact TS 850 P. Протекторът му има множество блокове и надлъжни ламели, осигуряващи подобрено сцепление и кратък спирачен път на сняг и мокри пътни настилки. WinterContact TS 850 P за Mercedes EQA се предлага като стандарт с Continental runflat технология, която се предлага и за EcoContact 6 като опция.

 

Освен това Continental предлага и широка гама от летни, зимни и всесезонни гуми в много страни. Те включват различни модели гуми, спечелили тестове, като AllSeasonContact.

 

Производителите на автомобили по целия свят разчитат на Continental като водещ производител на гуми. Почти всяко трето превозно средство от европейско производство излиза от линията с гуми Continental. Continental доставя гуми до завода на шест от десетте най-успешни производители на електрически превозни средства в света.

 

Следните продукти и размери са одобрени за Mercedes EQA като стандартно оборудване в много страни:

 

 

 

Continental EcoContact 6, 235/55 R18 100T; 235/50 R19 103T; 235/45 R20 100T

Continental WinterContact TS 850 P, 215/60 R18 98T

 

 

www.medina-med.com - oнлайн магазин за зимни гуми, летни гуми, всесезонни гуми.

 

Повече информация: сервизи за гуми на Медина Мед или 0700 20 707