ContiSeal™ е технология, разработена за уплътняване на протектора при повреда.

22 Април 2021

При нормални гуми пробиването може сериозно да наруши плановете ти за почивка. С технологията ContiSeal ™ на Continental 80% от всички пробиви се фиксират незабавно. Леплив, вискозен слой уплътнител вътре в гумата затваря повреди с диаметър до 5 mm. 

 

 

ContiSeal™ е технология, разработена за уплътняване на протектора при повреда. ContiSeal™ намалява последствията от повреда на протектора на гумата: дупки с диаметър до 5 mm (напр. повреда от гвоздей) се уплътняват мигновено, благодарение на уникална технология

 

  • Постоянно движение и непроменен пробег – без необходимост от незабавно спиране или смяна на гума в банкета (виж техническия инструктаж на гърба на страницата)
  • Неограничена ефективност при шофиране, идентична с тази на гума без технология ContiSeal™ при нормална експлоатация.

За оптимални условия се препоръчва система за наблюдение на налягането в гумата (TPMS). Не е необходимо да спрете незабавно за смяна на гума. Вашето пътуване може да продължи. При установяване на спукване, гумата трябва да бъде проверена при първа възможност от специалист.

 

Гумата с ContiSeal™ съдържа лепкав, вискозен уплътняващ слой, който покрива вътрешната част на протектора. Това дава възможност за почти мигновено уплътняване около всеки проникнал обект (с диаметър до 5 mm в областта на протектора), като задържа въздуха, запазва гумата напомпана и осигурява движението на вашия автомобил.

 

 

Повече информация: сервизи за гуми Медина Мед