Continental WinterContact TS 870 е класирана на първо място - ТЕСТОВЕ ЗА ЗИМНИ ГУМИ ADAC, ÖAMTC, TCS и Auto Zeitung

27 Септември 2022

 

ТЕСТОВЕ ЗА ЗИМНИ ГУМИ ADAC

 

ТЕСТОВЕ НА ЗИМНИ ГУМИ ÖAMTC 

 

ТЕСТОВЕ НА ЗИМНИ ГУМИ TCS

 

ТЕСТОВЕ НА ЗИМНИ ГУМИ Auto Zeitung

 

 

Continental WinterContact TS 870 изпреварва в тестовете във всички параметри. Автомобилните клубове представят - баланса, ефективността и износването на гумата. Тестове на гуми 185/65 R15 и 215/60 R16

 

Continental WinterContact TS 870 заема първо място във всички тествани размери в тестовете за зимни гуми, публикувани днес от големите автомобилни клубове в Германия, Австрия и Швейцария. Touring Club Switzerland (TCS) му присъжда оценката „силно препоръчително“ и в двете измерения, докато немският ADAC и австрийският клуб за автомобили, мотоциклети и туризъм (ÖAMTC) го оценяват с 2.1 (215/60 R16) и 2.2 (185/65). R 15), съответно. Годишните тестове на трите автомобилни клуба се считат за мерило за текущата гама зимни гуми в индустрията. 

 

Тази година клубовете провериха общо 33 модела гуми с размери 185/65 R 15, популярен размер за малки автомобили, и 215/60 R 16 за (SUV) компактния клас. WinterContact TS 870 вече е на първо място в теста на търговското списание Auto Express (Великобритания): „Continental означава безопасност през лятото и зимата. Победата в теста в големите автомобилни клубове доказва нашата претенция за първокласно качество и зачита усилията от нашия екип за разработка“, казва Андреас Шленке, разработчик на гуми в Continental. Експертите на Continental преработиха WinterContact TS 870 от нулата. За тази цел бяха разработени нов дизайн, конструкция и смес на протектора. В резултат на това WinterContact TS 870 предлага три процента по-къс спирачен път на лед и пет процента по-добро управление на сняг в сравнение със своя предшественик. В същото време пробегът е увеличен с десет процента и сцеплението върху сняг е подобрено.

 

www.medina-med.com - oнлайн магазин за зимни гумилетни гумивсесезонни гуми.

 

Повече информация: сервизи за гуми на Медина Мед или 0700 20 707

 

 

Източник: 

https://www.adac.de/news/winterreifen-test-2022/

https://www.tcs.ch/

https://www.oeamtc.at/

https://www.continental-tires.com/