Continental печели най-високи оценки при теста на летни гуми за 2021 г. от водещи автомобилни клубове

25 Февруари 2021
  • Continental PremiumContact 6 печели две общи оценки „добър“ в теста на ADAC
  • Semperit Speed-Life 3 също са оценени с „добър“
  • Автомобилните клубове ÖAMTC и TCS дават оценки „силно препоръчани“ и „препоръчани“

 

Хановер, 23 февруари 2021 г. Гумите Continental PremiumContact 6 отпразнуваха два финала върху победния подиум в последния сравнителен тест на летни гуми, проведен от германския автомобилен клуб ADAC, австрийския ÖAMTC и швейцарския TCS (www.adac.de, www.oeamtc.at, www.tcs.ch). Както ADAC, така и ÖAMTC присъдиха на гумата впечатляваща оценка от 2.2. Прекият сравнителен тест включваше 15 летни гуми с размер 205/55 R16 V и донесе следните похвали от екипа на ADAC: „Continental PremiumContact 6 се класира сред най-добрите гуми за спиране на сухи настилки. Тя позволи на тестовия автомобил да бъде управляван преди всичко с голяма точност и предложи висока степен на ефективност. Гумата на Continental отбеляза също най-добрите резултати на мокра настилка сред всички кандидати. Късият спирачен път, който гумата постигаше върху бетон, беше особено впечатляващ, но освен това тя беше и един от отличилите се първенци на асфалт. Що се отнася до управляемостта върху мокри настилки, нищо не би могло да я победи. Изключително високите нива на сцепление и забележителната контролируемост й донесоха най-високи оценки за управление.“ADAC също даде на гумата блестящи отзиви в ревюто след теста, включващ 17 други модела с размер 225/50 R17 Y: „Continental PremiumContact 6 се откроява с оценки над средните във всички области. Гумата предлага много висока степен на безопасност върху сухи и мокри настилки, като нейното прецизно управление е особено забележително.“ Тестовото превозно средство за 16-инчови гуми беше Golf VII, докато експертите избраха Audi A4 Avant за теста на 17-инчовите гуми.

Още добри новини за Continental дойдоха с резултатите, публикувани в теста от другите марки на Групата. Например Semperit Speed-Life 3 в размер 205/55 R16 V също спечели обща оценка „добър“ и получи следното мнение от тестващите специалисти: „Semperit Speed-Life 3 демонстрира отличен баланс. На сухи настилки тя впечатли с високите си нива на прецизност и къс спирачен път. Дори при високи температури на гумите производителността спадна съвсем малко.“ В тестовата гама присъстваше също моделът Uniroyal RainSport 5, който спечели обща оценка „задоволителен“.

Въпреки че ÖAMTC и TCS се съгласяваха с ADAC в своите оценки за гумите, определени разлики в тежестта на индивидуалните елементи на теста означаваха, че има разлики в крайните оценки, които те бяха присъдили. Например гумите Continental PremiumContact 6 и Semperit Speed-Life 3 с размер 205/55 R16 V получиха обща оценка „силно препоръчани“ от ÖAMTC и TCS, докато Uniroyal RainSport 5 бяха оценени като „препоръчани“.

 

Continental разработва първи по рода си технологии и услуги за устойчива и свързана мобилност на хора и стоки. Основаният през 1871 г. технологичен концерн предлага безопасни, ефикасни, интелигентни и достъпни решения за превозни средства, машини, трафик и транспорт. През 2019 г. Continental постигна продажби на стойност 44,5 милиарда евро и понастоящем има повече от 233 000 служители в 59 държави и пазари. През 2021 г. компанията празнува своята 150-годишнина.

 

Бизнес подразделението за гуми има 24 обекта за производство и развойна дейност в цял свят. Continental е един от водещите производители на гуми с над 56 000 служители и осъществи продажби на стойност 11,7 милиарда евро през 2019 г. Continental се нарежда сред технологичните лидери в производството на гуми и предлага богата гама продукти за пътнически автомобили, лекотоварни и специализирани превозни средства, както и за велосипеди и мотоциклети. Чрез непрекъснатите си инвестиции в научноизследователска и развойна дейност Continental има голям принос за безопасната, рентабилна и екологично ефективна мобилност. Портфолиото на бизнес подразделението за гуми включва услуги за търговци на гуми и за автомобилни паркове, както и цифрови системи за управление за гуми.

 enter