Continental - каучукови подметки за маратонките на Adidas

22 Април 2021

Знаете ли, че Continental произвежда и каучукови подметки за повечето от маратонките на adidas с висока производителност? Само през 2019 г. са продадени 18 милиона чифта! 

 

В продължение на 150 години сме ентусиазирани за гумите.

 

Continental има успешна история още от 1871 година, когато компанията е основана в Хановер, Германия. Където и да са хората, които се опитват да превърнат своите идеи, свързани с мобилността, в реалност, ние сме готови да ги подкрепим. Това е обща тема през всички периоди на нашата история; нашите решения за технологии, системи и услуги правят мобилността и транспорта по-устойчиви, по-безопасни, по-удобни, по-персонализирани и по-достъпни.


Разглежданият период е доста голям, но тук ви предлагаме обобщение на ключовите етапи през 150-те години на иновации и прогрес, както и вълнуващ поглед към бъдещето.

 

Пътят към устойчивостта (1991 г. – днес)

 

Експерименталната лаборатория „Taraxagum Lab Anklam“ е отворена през 2018 година в провинция Мекленбург-Предна Померания, Германия. Лабораторията провежда новаторски изследвания за отглеждането и обработката на руски глухарчета като алтернативен източник на суровини вместо каучуковото дърво, което е огромен скок напред в екологичното производство на гуми.

ContiLifeCycle се въвежда през 2013 г., за да подобри експлоатационния живот на гумите за камиони Continental. Прилагайки напълно уникална комбинация от рециклиране на каучук и пренарязване на гуми за камиони Continental разработва устойчиво решение, което удължава експлоатационния живот на гумите, като същевременно намалява значително разходите.

През 2007 година Continental придобива Siemens VDO Automotive AG и става един от петте водещи доставчици в автомобилния отрасъл в света. Същевременно компанията подобрява пазарната си позиция в Европа, Северна Америка и Азия.

 

ContiSportContact 2 Vmax е представена през 2003 година – първата в света автомобилна гума, одобрена за скорост до 360 км/ч. По-късно Continental е призната официално от Световните рекорди на Гинес, че продава най-бързите в света разрешени за използване по пътищата гуми.

 

При отчитането на екологичното въздействие на гумите през 1991 година се заражда нова идея. Continental пуска на пазара ContiEcoContact – първата в света екологично устойчива гума, която доказва, че грижата за околната среда не е задължително да отстъпва пред производителността или безопасността.

 

Инженерите обръщат особено внимание на намаляването на съпротивлението при търкаляне и износването на гумата, така че ContiEcoContact би издържала много по-дълго и би оставила значително по-малко остатъци от каучук по асфалта (в сравнение с една традиционна гума).

Друго предимство за околната среда – и за оперативните разходи на водача – е че се подобрява икономичността на превозното средство. Днес ContiEcoContact вече е в своето пето поколение и продължава да бъде класирана като най-добра в своя клас при независими тестове.

 

Повече информация: сервизи за гуми Медина Мед