Continental AllSeasonContact™

10 Февруари 2022

Всесезонни гуми Continental AllSeasonContact™ - Дръжте ситуацията под контрол през всеки сезон

 

Continental предлага най-доброто възможно решение за всеки, който търси първокласни гуми. С превръщането на всесезонните гуми в световна тенденция германската технологична компания бе много активна в разработването на гуми за всеки, който иска едно решение както за летни, така и за зимни условия. Представени през 2018 година, гумите AllSeasonContact™ вече доказаха надеждността си на пътя и при независими тестове.    

 

Continental продължава да се фокусира силно върху характеристиките за сигурност и разработи всесезонни гуми, които са повече от подходящи за категориите водачи (и превозни средства), за които са предназначени. Тези гуми са добър избор в региони, където няма големи температурни колебания, т.е. където лятото не е твърде топло, а зимата е по-мека и дъждовна. Всесезонните гуми са подходящи за шофиране на места и в градове, където снеговалежите не са често явление, а когато все пак се случи да натрупа сняг, улиците се почистват редовно и навреме. Също така те може да са добър избор за водачи, които изминават малък или ограничен брой километри на година. Ако попадате в някоя от тези категории, със сигурност ще имате полза от всесезонни гуми, а за всички останали остава препоръката: използвайте летни гуми при летни условия и зимни гуми при зимни условия, тъй като всесезонните гуми могат и винаги ще бъдат само компромисен вариант между двете.

 

ПРОЕКТИРАНИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА

 

Мокри улици, кални пътища и много локви: Continental AllSeasonContact™ са готови за всички тях. С комбинацията от отворени бордове за превъзходно поведение при аквапланинг и твърда шарка водачът ще държи ситуацията под контрол през цялата година. Каучукова смес със силициев диоксид гарантира, че водачите могат да разчитат на добро сцепление и спирачно поведение през цялата година. Също така Continental AllSeasonContact™ пестят гориво, намаляват въглеродните емисии и просто имат впечатляващата ефективност при шофиране. Със символа „Tривърха планина със снежинка“ (3PMSF) на страничния борд гумите отговарят напълно и на законите за зимно автомобилно оборудване на най-стриктните европейски държави. 

 

НАЙ-ВИСОКИ ПРЕПОРЪКИ ПРИ ТЕСТОВЕ

 

Резултатите от независими тестове могат да бъдат решаващ фактор при избора на гуми. Резултатите на AllSeasonContact™ редовно получават най-високите препоръки. Ето само няколко примера, които подчертават успеха им: 

 

Continental AllSeasonContact™ бяха на първо място в тестването на всесезонни гуми на ADAC за 2020 година (235/55 R17), като получиха похвали за поведението си на мокри и заснежени пътища. Германската ACE заедно с GTÜ и австрийския партньорски клуб ARBÖ обявиха AllSeasonContact™ като победители в техния „Тест на всесезонни гуми за 2019 година“ (205/60 R16). Гумите получиха висока препоръка и постигнаха най-високи оценки за поведение на мокра настилка, управление на мокра настилка и съпротивление при търкаляне. Auto Bild заявяват в своя „Супер тест на всесезонни гуми за 2020 година“ (205/55 R16), че тези гуми се характеризират с убедително универсално поведение с най-добри зимни качества и много добро съотношение цена – ефективност. Освен това подчертават много добро ниво на поведение при аквапланинг, прецизно завиване, висок пробег и пестящо гориво съпротивление при търкаляне.

 

  • Предимства при аквапланинг - Продуктът е предвиден за среден европейски климат със средно 10 дни на месец* със значителни валежи. Способността за добро представяне при аквапланинг е от съществено значение за безопасното шофиране през цялата година.С шаркатан на AllSeasonContact усъвършенстваната геометрия на канала комбинирана с по-високо нетно към брутно отношение осигурява оптимизирани характеристики на евакуация на водата. Този дизайн на канала на рамото осигярява допълнителна стабилност по време на завой и също така изключителни характеристики на странично поднасяне при аквапланинг,със значително предимство пред конкуренцията.
  • Предимства при спиране на сухо Характеристиките на спиране на сухо и в завой са друга основна тема в развитието на продукта. › При AllSeasonContact намаляването на синусоидалните ламели на протектора в сравнение с типичния зимен модел позволи увеличаване на твърдостта на блоковете и контактната повърхност и подобри характеристиките на спиране и управление на гумите специално при сухи условия.
  • AllSeasonContact е продукт основно за градски условия и за ценово ориентирани водачи, без нужда от екстремни климатични условия и с основен интерес да намалят разходите си за гуми. › Конструкцията на AllSeasonContact постига оптимален баланс между разпределението на каучуковата смес, геометрия и дълбочина. › Ниското съпротивление на търкаляне има директно влияние върху намаляването на разхода на гориво и CO2 емисии.

auto-zeitung-r16-all-season-tire-test-2021-table.jpeg (802×1061)

 

www.medina-med.com - oнлайн магазин за зимни гуми, летни гуми, всесезонни гуми.

 

Повече информация: сервизи за гуми на Медина Мед или 0700 20 707