Conti EcoRegional – проектирани да намаляват разхода на гориво и CO2 емисиите.

8 Юли 2021

 

Conti EcoRegional – проектирани да намаляват разхода на гориво и CO2 емисиите.

 

  • Минимално триене при търкаляне благодарение на нова формула на каучуковата смес и специален производствен процес, което води до устойчиви спестявания на гориво и CO2 емисии
  • Максимално сцепление и върховно поведение при управление при всякакви атмосферни условия благодарение на здрава шарка на протектора, проектирана за регионални пътища
  • Висок пробег благодарение на балансирана формула на каучуковата смес
  • Прецизирана структура на шарката на протектора за равномерно износване

Изберете намаляването на разхода на гориво и на CO2 емисиите

 

Транспортирате стоки на регионално ниво и на дълги разстояния? Правите безброй ежедневни спирания за доставка в натоварен трафик, като шофирате по зле поддържани пътища с много завои? Тогава най-малкото, което можем да направим, е да ви улесним в намаляването на разхода на гориво и на въглеродни емисии. Затова разработихме новите Conti EcoRegional. С дизайн на протектора, създаден специално за регионални пътувания, тези гуми осигуряват същото мощно поведение като известните Conti Hybrid. А благодарение на специален производствен процес и нова формула на каучуковата смес, която генерира ниско триене при търкаляне, те ще намалят разхода ви на гориво и общия ви въглероден отпечатък.

 

Conti EcoRegional HS3 Поемаме в правилната посока

 

W-образни жлебове от ново поколение във външните ръбове за по-малко напуквания на жлебовете* Грайфери с джобове с максимална дълбочина при 50% от широчината на ръбовете свеждат то минимум неравномерното износване и подобряват изтласкването на водата за подобрено поведение на мокра настилка Подобрен дизайн на повърхността за отлично сцепление на мокра настилка, равномерно износване и висок пробег Произвеждането на наистина добри гуми е подобно на приготвянето на наистина добро ястие. Необходими са ви три неща за добър резултат: добра рецепта, висококачествени съставки и цялото необходимо време, за да ги приготвите. Затова, за да намалим триенето на търкаляне на Conti EcoRegional HS3, използвахме техниката Conti Diamond Technique — прецизиран производствен процес за гуми за камиони. Следвайки мотото „хубавите неща изискват време“, което важи за дългото време на формиране на диамантите, гумите Conti EcoRegional се вулканизират при сравнително ниски температури, което отнема по-дълго време. В комбинация със специалната формула на каучуковата смес, използвана и при Conti Hybrid HS3, това дава време на различните съставки, като полимери и въглеродни частици, да реагират помежду си и да създадат по-ефективни кръстосани връзки. Резултатът е по-малко вътрешно триене в каучуковата смес, когато камионът е на пътя. Затова има по- малко натрупване на топлина и триенето при търкаляне е намалено. Така разходът на гориво и емисиите намаляват.

 

Conti EcoRegional HD3 Шофираме към бъдещето

 

За да подобрим икономичността и да намалим CO2 емисиите, разработихме иновативна каучукова смес за новите Conti EcoRegional HD3, която осигурява непостижим досега баланс между пробега на гумата и нейното триене при търкаляне по регионални пътища. Използвахме иновативен запълващ материал, който гарантира оптимално взаимодействие с полимерите в каучуковата смес и дава възможност за по-стабилно свързване с тези запълващи материали. Но каучуковата смес съдържа също и новаторски полимер, който има по-добри свойства на свързване, които му помагат да се съединява по-ефективно със запълващите елементи. Резултатът е оптимално свързване между съставките на сместа, така че възниква по-малко вътрешно триене. Това означава по-ниско триене при търкаляне. В края на краищата това е от полза не само за портфейла ви, но и за околната среда.

 

Шофирането по регионални пътища изисква изключително управление, сцепление и пробег от вашите гуми. Затова, когато разработихме Conti EcoRegional HD3, възприехме дизайна на протектора на известните Conti Hybrid HD3, за да ви осигурим върховно поведение по неравни пътища с много завои. Въпреки това, с новата си формула на каучуковата смес, оптимизирана за по-добро триене при търкаляне, протекторът е същият, но все пак различен. Поддържането на отлично поведение и същевременно намаляване на разхода на гориво и CO2 емисиите вече стана по-лесно.