Безопасни гуми за безопасно семейство

15 Януари 2020

Безопасните гуми са от съществено значение за сигурността на семейството и децата по време на пътуване по пътищата. Все пак, колелата са връзката на превозното средство с пътната настилка и тяхното отлично състояние е от голямо значение. Ето защо, сега ще стане дума именно за добрата поддръжка и защо хотелите за гуми са добра алтернатива за това. Ще хвърлим и малко повече светлина относно регламентите на закона относно зимните гуми в България и защо услугите и цените на сервиз за гуми Медина-Мед са за предпочитане?

 

Защо е важно да поддържате вашите гуми

Съществуват някои неоспорими факти за нуждата от правилна поддръжка на колелата за максимално безопасни гуми по време на движение по пътищата, особено когато возим семейството и децата си. Ето някои от тях:

  • за повишена устойчивост на автомобила при неговото управление;

  • за максимално кратък спирачен път;

  • за максимално сцепление с пътната настилка;

  • за по-нисък разход на гориво;

  • за по-комфортно пътуване.

 

Съществуват и още, но тези можем да ги приемем като основни и неоспорими за България и нуждата от правилна поддръжка на зимните гуми. За допълнителна информация и безопасно движение по пътищата със семейството и децата, свържете се със сервиз за гуми Медина-Мед.

 

Добра идея ли са хотелите за гуми

Когато става дума за безопасни гуми и спокойното движение с цялото семейство и децата, специализираните в България хотели са добра идея. Те с висока степен на прецизност осигуряват нужните условия за дълготрайно съхранение, което максимално запазва целостта на колелата. 

 

Там например се осигурява нужната околна температура, колелата са наредени вертикално и периодично се въртят за да не се деформират. Също се поддържа подходяща хигиена, която изключва наличието на замърсители, смазочни материали и излъчващи озон уреди. За да се възползвате и Вие, свържете се със сервиз за гуми Медина-Мед!

 

Какъв е законът за зимните гуми в България

Конкретен закон за безопасни гуми няма, но в България има уточнения в Закона за движение по пътищата разпореждащ от 15 ноември до 1 март МПС да извършват движение със зимни гуми, чийто протектор е с дълбочина не по-малко от 4 мм. Регламентираната в споменатия закон глоба е 50 лв, но за всички колела, а не за всяко от тях, както в повечето случаи се правят опити за сплашване на шофьорите. За да се възползвате от конкретни специализирани услуги, свържете се със сервиз за гуми Медина-Мед.

 

Какво ни предлагат от Медина-Мед

Ние Ви предлагаме възможност за дълготрайно съхранение на Вашите зимни гуми, така че те да запазят досегашното си състояние, да притежавате едни безопасни гуми и да се движите спокойно по пътищата на страната с цялото семейство и децата. За повече информация относно цените и за съдействие от наша страна, свържете се със сервиз за гуми Медина-Мед.