Баланс - нужен ли е всеки сезон

16 Декември 2020

За да се избегне каквото и да е тропане по време на движение, идващо от новите зимни гуми или летни гуми на автомобила, те трябва да са добре балансирани на джантите, без значение от сезона. Какво означава това и кога трябва да го правим? Как сервиз за гуми и онлайн магазин Медина-Мед може да ни помогне в този случай и защо да им се доверим?

 

Какво е баланс на гумите

Това е равновесието на центъра на тежестта на колелото с неговата ос на въртене. Когато съществува дори и минимално нарушение, то неминуемо започва да се усеща, дори и от возещите се в автомобила във вид на вибрации. Ако подобен проблем не бъде отстранен навреме, то има вероятност той да се задълбочи с повреда на окачването и други щети, които ще нанесе. Всичко това ще направи ремонта на колата по-скъп и продължителен.

 

Ето защо е важно, макар и примитивен в началото проблемът да бъде отстраняван навреме. Кога обаче трябва да правим баланс на новите зимни гуми и летни гуми, всеки сезон ли е нужен и какво ни съветват в тази посока от сервиз за гуми и онлайн магазин Медина-Мед?

 

Кога трябва да го правим

Предимно балансът на новите колела се прави при използване на едни и същи джанти. Тоест, ако например имате нови зимни гуми и летни гуми и ги сменявате всеки сезон на едни и същи джанти, при всяка смяна се налага подобно изравняване. От друга страна, ако усетите идващи от към колелата вибрации, то най-вероятно има някакъв дисбаланс в тежестта. Тогава е редно да бъдат проверени на машина за балансиране на зимните гуми или летните гуми, заедно с техните джанти.

 

Кога обаче се налага да извършваме подобен процес? Има ли някаква ориентировъчна рамка? Разбира се, експертите препоръчват, всеки сезон на 10 до 15 хил. км пробег да се извършва повторен баланс на новите колела. Ако разбира се, за един сезон не изминавате тези километри, не е необходимо. Това обаче важи само теоретично. Съветите на специалистите от сервиз за гуми и онлайн магазин Медина-Мед са да “слушате” колата си и ако има симптоми на вибрации на волана, идващи от джантите, то проверете ги.

 

Как Медина-Мед ни помагат

Ако се нуждаете от баланс на зимни гуми или летни гуми, непременно се отбийте в някой сервиз за гуми на Медина-Мед или в нашия онлайн магазин. Отличаваме се със следните предимства:

  • бързо и качествено обслужване;

  • по колата ще работят само експерти с дългогодишен практически и теоретически познания и умения;

  • поради достатъчния капацитет на всеки от нашите физически сервизи за гуми, няма да се налага да чакате на опашка;

  • ние работим само с иновативно и подходящо оборудване и инструменти за качествен краен резултат.

 

Възползвайте се също и от намалените цени в нашия онлайн магазин дори още сега!