В Continental успешно участват 160 000 служители от цял свят

24 Април 2013


Международният автомобилен доставчик за автомобили, продуцент на гуми и индустриален партньор Continental има служители по целия свят, които допринасят за успеха на компанията. Дружеството разпределя за фискалната 2012 година един рекорд от общо около 100 милиона евро за близо 160 000 от служителите си. През миналата година е имало около 70 милиона евро. Служителите в Германия получават по 900 евро през април тази година, което е увеличение от 250 евро.

Този тип насърчаване показва нашата солидарност в национални и вътрешноведомствени граници.  За разлика от други дружества, служителите на Continental  участват с успех по целия свят: от Шанхай в Китай, до Guarulhos в Бразилия, от Гьотеборг в Швеция до Порт Елизабет в Южна Африка. Нашите служители се справят всеки ден със своята всеотдайна служба и в значителна степен допринасят за успешното и устойчиво развитие на нашата компания. Затова ние искаме да ги възнаградим", заяви Елке Стратман, отговорно лице в Изпълнителния съвет на Continental, който отговаря за човешките ресурси.

"На базата на консолидирано оперативно споразумение, работниците и служителите, които работят в Германия за 2012 г. имат фиксирано право на бонус. Персоналът е направил значителен принос за създаването на стойностни продукти - така че е съвсем правилно и уместно и те да могат да се възползват от този бизнес успех! Курсистите получават една и съща сума като на квалифицирани стажанти, а тези на непълно работно време се включват в тарифите според времето, като тези права имат всички наши служители в световен мащаб. Ние имаме водеща роля в индустрията и с право можем да се гордеем ", каза председателят на групата на Работническия съвет на Continental, Ханс Фишл.