Рекордно участие на "Automotive Day" във фабриките на Michelin в Хомбург

9 Октомври 2013

На 9 октомври ще се проведе деветият международен ден на доставчиците "Automotive Day", а центърът за производителност и технологии Saar e.V. (ZPT) и съответно "Network Automotive.Saarland " като организатори очакват едно рекордно участие на 250 компании от тринадесет европейски страни. Сцена на промяната за събитията в големия регион Saar-Lor-Lux за тази година е Саарландската фабрика на гуми Michelin в Хомбург.

 

"Много съм доволен, че можем да бъдем домакини тук във фабриките на Michelin за събитията ‚Automotive Day 2013’. За нас устойчивата мобилност на Michelin е централна тема. Наш приоритет е ориентираното ни международно отношение към бъдещето”,  каза директорът на завода д-р Лиза Janzen.

 

Само 100 по списък са френските посетители тази година, а Annegret Kramp-Karrenbauer, министър-председателят и пълномощен посланик на федералното правителство за немско-френското сътрудничество в Саарланд изказаха приветствия по време на събитието. В допълнение към лекциите и дискусиите, залегнали в програмата на "Automotive Day", имаше и обиколка до фабриките на Bosch, Schaeffler и Michelin.